Semi-dried tomater

Pizzadej, grundopskrift

For mig, skal en pizza smage som den gør på pizzeriaerne. Se, det synes jeg er en god pizzabund!

Af netop selvsamme årsag, tog det mig mange år før jeg selv begik mig ud i at lave dem, og jeg har leget meget med opskriften for at blive helt tilfreds, men nu er den her.  Så værsgo´, her er mit bud på den bedste pizzadej, som er lige så nem at lave, som det er at ringe til pizzeriaet – og hjemmelavet er nu bare bedst, ikke sandt?

Det gode ved pizza, udover hvor nemt det er at lave, er at du kan komme lige det fyld på som du ønsker.

 

Antal: 2 stk. Tid: 2 timer

 

Ingredienser

  • 25 g. gær
  • 3 dl. Lunkent vand
  • 3 spsk. olivenolie (+1 spsk. til at smøre skålen)
  • 2 tsk. Salt
  • 1 tsk. Sukker
  • 500 g. pizzamel (jeg anbefaler 300 g. hvedemel og 200g. tipo 00 men har du ikke tipo00 kan hvedemel også gå.)

 

Fremgangsmåde

  1. Opvarm ovnen til 250-300C, varmluft.
  2. Opløs gæren i skålen med det lunkne vand.
  3. Rør salt, sukker og 3 spsk. olivenolie i skålen, indtil det er godt blandet.
  4. Tilsæt mel, lidt efter lidt, under omrøring (jeg bruger altid min røremaskine) indtil dejen bliver glat og smidig.
  5. Bruger du en røremaskine så giv den herefter 2 min. ved lav hastighed og så 5 min. ved høj hastighed, så dejen bliver banket igennem. Har du ikke en røremaskine så ælt den godt igennem med hænderne, på bordet.
  6. Smør en ren skål med 1 spsk. olivenolie, vend dejen i skålen så den bliver dækket af olien og lad derefter hæve, overdækket i ca. 1 time – indtil dejen er dobbelt størrelse.
  7. Hvis du ønsker to alm. pizzastørrelser, deler du nu dejen i to. Lad dem hæve yderligere 20 min.
  8. Form dejene til runde pizzaerne (for at få det bedste resultat gøres dette med hænderne og ikke en kagerulle). Placer herefter dejene på to bageplader, beklædt med bagepapir.
  9. Kom det ønskede fyld på og bag herefter i den opvarmede ovnen i ca. 8-10 min. (Har du en pizzasten, så opvarm pizzastenen sammen med ovnen og kom pizzaen på den opvarmede pizzasten.)

 

 

Tip!

Vi plejer at lae vores på grillen, da vi har en pizzasten dertil. Har du en pizzasten, så sørg for at den er varmet godt op inden du kommer pizzaen på og hold godt øje – det kan godt gå stærkt,

 

Prøvet denne opskrift?

Del gerne dit resultat med mig på Instagram – brug tagget @madogdessert.dk

 

Næste indlæg

Semi-dried tomater