Tom Kha Gai suppe - Thailandsk suppe

Nem kiksekage med saltkaramel

For mig er kiksekage et barndomsminde. Min mor lavede ofte den helt klassiske kiksekage med palmin, mørk chokolade og vaniljekiks.

Den har jeg valgt at bygge videre på, ved at tilføje karamel og salt, til opskriften.

Kiksekage er en utrolig nem opskrift og kræver ikke mange ingredienser.
Den kan varieres på mange måder og der findes det utal af opskrifter på kiksekage.

Jeg går med min mors klassiske kiksekage opskrift, da jeg ved at den fungerer, tilføjet lidt skøn karamel og salt.

Min opskrift er med palmin, men hvis du hellere vil bruge smør, kan du blot erstatte palminen med 200g. smør

 

Antal: 8 pers. Tid: 6 timer

Ingredienser

225 g. palmin

400 g. chokolade (min. 55%)

3 æggeblommer

1½ dl. Flormelis

1 pakke firkantede vaniljekiks (ca. 20 stk.)

1 dl karamel (hvis ikke jeg laver den selv, bruger jeg karamelliseret mælk)

Salt

 

Fremgangsmåde

Smelt palmin i en gryde ved lav varme.

Hak chokoladen. Tag gryden af varmen og tilsæt den hakkede chokolade. Sørg for at rør godt rundt, indtil al chokoladen er smeltet.

Tilsæt æggeblommer og sigtet flormelis. Rør rundt indtil du får en glat og blank chokolademasse.

Beklæd en aflang bageform (ca. 25 cm) med folie eller bagepapir.

Fordel et tyndt lag af chokolademassen i bunden.

Smør vaniljekiks med karamel og læg et lag ovenpå chokolademassen. Strø en smule fint salt ud over karamellen.

Fordel igen et tyndt lag chokolademasse og derefter vaniljekiks uden karamel eller salt. Smør hvert andet kikselag med karamel og salt.

Når du er færdig med at opbygge dine lag, skal der sluttes med et lag chokolademasse.

Tildækkes og stilles på køl i min. 6 timer, gerne natten over.

 

TIP!

Inden servering pyntede jeg min kiksekage med karamel, hakket mørk chokolade og groft salt

Næste indlæg

Tom Kha Gai suppe - Thailandsk suppe