Tuntatar ala Asien

Sprøde grønkålschips – sundere snack

 

Jeg bruger tit grønkål i min madlavning, så jeg gemmer altid en smule, som jeg kan lave til grønkålschips og sidde og gumle på om aftenen.

Kål er en god proteinkilde og et nemt og sundt alternativ til de ellers så usunde snacks, som man hurtigt kan komme til at proppe i munden, når først man ligger foran tvét og bliver lækkersulten.

I opskriften er der taget udgangspunkt i helt neutrale grønkålschips, men sandheden er, at man faktisk kan variere smagen præcis som man har lyst! Jeg drysser tit hvidløgspulver eller chili over. Du kan også erstatte olivenolien med en olie med smag ? f.eks. trøffelolie.

Antal: 1 portion Tid: 25 min.

Ingredienser

1 stort bundt grønkål

Ca. 2 spsk olivenolie

1 tsk. Salt

Evt. krydderier (Hvidløgspulver, chili, paprika m.m.)

 

Fremgangsmåde

Skyl grønkålen, skær midterstykke fra og del kålen i mundrette stykker.

Fordel grønkålen på en bageplade, beklædt med bagepapir.

Hæld olivenolie, salt og evt. krydderier udover og vend det hele sammen, så det fordeles godt på al grønkålen.

Bag grønkålen i ovnen ved 120 grader i ca. 20 min. Indtil kålen er sprød. (Jeg holder altid øje med kålen løbende, så jeg sikrer at de ikke pludseligt bliver brune – Det kan godt gå stærkt til sidst.)

Ovne er meget forskellige, og hvis din ovn ikke varmer jævnt, kan det være at du skal rykke lidt rundt på dem.

 

TIP!

Opbevar grønkålschipsene i en lufttæt beholder, for at undgå at de bliver bløde og kedelige.

 

Næste indlæg

Tuntatar ala Asien