Koldskål – opskrift på nem, hjemmelavet koldskål

Kammerjunkere

Hjemme hos os er der ikke noget der hedder koldskål… Uden kammerjunkere.

Kammerjunkere er simpelthen så nemme at lave selv og kræver ikke mange ingredienser, så har man en lige så stor kærlighed til koldskål med kammerjunkere, som vi har herhjemme, kan jeg kun anbefale at man prøver at lave sine egne kammerjunkere.

Se også min opskrift på hjemmelavet koldskål her.

 

Antal: 4 pers. Tid: 30 min.

Ingredienser

100 g. hvedemel

40 g. grahamsmel

1 tsk. Bagepulver

50 g. rørsukker

Revet skal af 1 citron

1 spsk. Vaniljesukker

50 g. smør

1 æg

 

Fremgangsmåde

Bland hvedemel, grahamsmel, bagepulver, rørsukker, vaniljesukker samt skal af 1 citron godt sammen.

Smuldr smørret i. Det skal have konsistens som savsmuld.

Rør ægget i og saml massen.

Rør massen ud til en lang pølse på ca. 1,5 cm. I diameter, på bordet.

Skær i små stykker (jeg plejer at skære dem i ca. 1 cm.) og tril dem til runde kugler.

Placer dem på en bageplade, beklædt med bagepapir og mas forsigtigt din pegefinger ned på dem, så de bliver lidt flade.

Bages i ovn ved 150 grader i ca. 20 minutter. De skal være sprøde, men ikke tage farve.

 

TIP!

Denne opskrift på kammerjunkere er lavet med grahamsmel som gør dem lidt mere grove i det, men kan sagtens undlades (erstat dog de angivne gram med hvedemel)

Næste indlæg

Koldskål – opskrift på nem, hjemmelavet koldskål