Stilheden er forbi - bloggen er oppe igen og nu med nyt design

Tunroulade med spinat

Jeg er helt tosset med tunmousse – i alverdens afskygninger og denne tunroulade med spinat er nok en af mine største favoritter.

Det er en skøn sommerret som både kan nydes som en snack, forret eller hovedret, hvis man lige tilføjer lidt salat og evt. brød til.

Opskriften på min tunmousse er en sikker vinder herhjemme, hver eneste gang. Det er en opskrift som er gået i arv fra min højt, elskede morfar. Han var mesteren i køkkenet og selvlært – ligesom jeg, og der vil være flere af hans opskrifter i kommer til at se, gå igen på bloggen. Han kunne bare det dér med mad – og han var med til at lære mig at elske at stå i køkkenet også.

 

Opskriften på min tunmousse er den samme som jeg bruger til alle andre retter hvor tunmousse indgår, så står du og skal lave noget andet end en roulade, så kan du altså stadig godt bruge denne opskrift på tunmoussen – ligeledes kan du også udskifte tunmoussen med laksemousse eller lign.

 

Antal: 1 stk. Tid: 4½ time

 

Spinatbund

2 æggeblommer

2 æggehvider

400 g. frisk spinat

½ dl. Mælk

1 tsk. Salt

Friskkværnet peber

 

Tunmousse

4 ds. Tun

1 dl. Piskefløde

½ dl. Creme fraiche

1 stort rødløg (eller 2 små)

Saften fra 1 citron

Salt og friskkværnet peber

4 husblas

 

Rødløgsdressing

2 dl. Cremefraiche

½ rødløg

Citronsaft efter smag

Salt og friskkværnet peber

 

Fremgangsmåde

Blend spinat og æggeblommer. Smag til med salt og peber.

Æggehviderne piskes stive og vendes med spinatblandingen.

Beklæd en bageplade med bagepapir og smør med lidt olie. Sørg for at der er olie på hele bagepapiret, dette gør at rouladen lettere slipper papiret.

Fordel blandingen på hele bagepladen.

Bag i ovnen ved 200 grader, varmluft i ca. 15 min. Den må ikke blive brun.

Når bunden er bagt, tages den ud og sættes til afkøling.

Sæt husblas i blød.

Blend rødløg og creme fraiche groft sammen. Kom tunen ned i blenderen og blend det sammen. Smag til med salt, peber og citronsaft.

 

Tunmousse

Smelt husblassen i et vandbad.

Tilsæt et par spsk. Af tunmoussen til husblassen, for at blande det godt. Kom herefter blandingen ned til resten af tunmoussen og blend igen, så det bliver blandet. Du kan også røre det sammen, men sørg for at det bliver blandet godt.

Pisk fløden og vend den i tunmoussen.

Fordel tunmoussen på den afkølende spinatbund og rul den herefter forsigtigt sammen.

Pak rouladen ind i husholdningsfilm og stil den til køl mindst 4 timer før servering.

Skær i skiver af ca. 2 cm. Inden servering.

 

Rødløgsdressing

Riv rødløg fint ned i creme fraiche.

Smag til med citronsaft, salt og peber

 

 

TIP!

Hvis spinatbunden har problemer med at slippe bagepapiret selvom du har smurt olie på, så sørg forsigtigt for at skille den ad med hjælp af evt. en kniv som du lige kan skrabe den fri med.

4 kommentarer

  • Hej

    Kan man mon lave den på forhånd og fryse den ned?

    Mvh Merethe

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • madogdessert.dk

      Jeg har ikke prøvet endnu – men jeg tænker ikke at det ville være noget problem 😃☺️

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Merethe Munkholm

    Hej
    Glæder mig til at følge dine spændende opskrifter

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • madogdessert.dk

      Hej Merethe,

      Hvor skønt at høre! Håber du vil finde inspiration i mine opskrifter. 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Stilheden er forbi - bloggen er oppe igen og nu med nyt design