Jordbærtrifli – opskrift på en hurtig og lækker sommerdessert

Filoruller med fyld af parmaskinke, asparges og parmesan – nem snack

Jeg ved ikke med jer, men den her varme kan virkelig påvirke min appetit – jeg synes det er så svært at spise et ordentligt måltid, når det samtidig er 35 grader og jeg steger i solen, så lige for tiden lever jeg mest af koldskål (den kan du finde opskriften på her) og små, nemme snacks som bl.a. disse filoruller.

Skal du grille, så snyd endelig ikke dig selv for at prøve denne barbecue sauce – den er virkelig god til kød!

 

Jeg har næsten altid madvarer i mit køleskab til at kunne bikse en lille snack sammen, som til en dag som i dag – og denne gang blev det til de her lækre, lette filoruller – som i øvrigt er super nemme at lave og kun kræver 4 ingredienser – jep, 5 ingredienser (hvis man ser bort fra salt og peber selvfølgelig) og maks 20 min. så er der serveret! Det er til at overkomme, ikke?

 

Jeg vil nok ikke anbefale at lade dem erstatte et aftenmadsmåltid men til gengæld er de også super gode som snack, appetizer eller andet, når man bare lige skal have et let måltid eller får gæster på besøg.

 

Antal: 8 stk. Tid: 20 min.

 

Ingredienser

4 plader filodej

300 g. grønne asparges

8 skiver parmaskinke

50 g. parmesanost, revet

20 g. smeltet smør

Salt

Friskkværnet peber

 

Fremgangsmåde 

Knæk enderne af aspargesene og rens dem.

Del hver plade filoedej i 2 firkanter.

Smør hver plade med et tyndt lag smeltet smør og fold det på midten.

Læs først en skive parmaskinke på den ene halvdel, derefter asparges, revet parmesanost og drys med salt og peber.

Rul dem sammen til ruller og smør enden med lidt smør så den sætter sig fast. (Ønsker du i stedet 16 mindre ruller, kan du sagtens halvere dem.)

Placer rullerne på en bageplade beklædt med bagepapir, med samlingen nedad og bag i ovnen ved 200 grader i ca. 15 minutter til de er let gyldne.

 

TIP!

Server evt. med en chilimayonnaise til.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Jordbærtrifli – opskrift på en hurtig og lækker sommerdessert