Hønsesalat i croissanter – luksus smørrebrød

Pide med nordisk twist

 

“Pide” er normalt en tyrkisk pizza, hvor dejen er mere blød og kanterne er bukket op, således at fyldet er halvt om halvt pakket ind.

Når nu kanterne er bukket op, gør det også at pizzaen er meget velegnet til at tage med i hånden. Man kan også lave flere små i stedet for 4 store og pakke nogle af dem ned så der også er til madpakken dagen efter. 🙂

 

Det mest normale fyld til en Tyrkisk Pide er typisk hakket oksekød eller kebab men jeg har en kæmpe kærlighed til kartoffelpizza, så jeg var simpelthen nød til at prøve at udskifte fyldet med kartoffel og trøffel – som er min absolut favorit kombination …

 

… Og hvor er jeg glad for jeg gjorde det! Nok er jeg vild med den klassiske (som der nok også skal komme en opskrift på) men bare tanken om denne her, så løber mit mundvand allerede.

 

Det er kun fantasien der sætter grænser for hvilket fyld man vil komme i sin Pide, så opskriften er også fantastisk hvis man har “tøm-køleskabet” dag, ligesom jeg har én gang om ugen.

 

Antal: 4 stk. Tid: 1 time

Ingredienser

50 g. gær

3 dl. Lunkent vand

1 dl. Mælk

0,5 tsk. Sukker

1 tsk. Salt

5 spsk. Olivenolie (+ 1 spsk. til at smøre skålen)

650 g. hvedemel

 

Fyld

5-6 skrællede kartofler

50 g. revet parmesan

Frisk revet trøffel eller trøffelolie, efter smag

1 rødløg

Rosmarin

Salt

Friskkværnet peber

 

Fremgangsmåde

Opløs gæren i lunkent vand.

Lun mælken i en tykbundet gryde og hæld det herefter over i skålen med vand og gær. Mælken skal kun være lille fingervarmt.

Tilsæt salt, sukker og 5 spsk. olivenolie. Rør det godt sammen.

Tilsæt mel lidt efter lidt og ælt dejen godt, indtil den bliver jævn og blank.

Lad den hæve tildækket ved stuetemperatur i 30 min.

Når dejen er hævet drysses lidt mel på bordet og rul dejstykkerne ud til aflange plader.

Skær kartofler og rødløg i tynde skiver.

Riv først lidt parmesan fint ud på dejen

Fordel herefter kartoffelskiverne, rødløg, hakket rosmarin, salt og peber på. (hvis du bruger trøffelolie, er det her du sprøjter det på.)

Buk kanterne ind og saml enderne, så de holder på fyldet.

Bag piderne i ovnen ved 250 grader i ca. 10-15 min. indtil de er gyldne.

Pensl kanterne med smør så snart de kommer ud af ovnen.

Drys friskrevet trøffe ud over og server.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hønsesalat i croissanter – luksus smørrebrød