Tzatziki - opskrift på den lækreste, autentiske græske tzatziki

Bagekartofler med fyld af cremet kartoffelmos og bacon

 

Det er efterhånden en del år siden at en af mine tætteste veninder introducerede mig for de her enormt lækre bagekartofler med kartoffelmos fyld og sprød top.

Lige siden jeg blev introduceret for den her opskrift med bagekartofler første gang, må jeg nok indrømme at det har været min absolut favorit opskrift med bagekartofler, og så vækker de altså også nogle gode minder fra den gang hvor der var mere tid til at ses og arrangere middags dates med sine veninder og venner.

 

Der findes et utal af variationer med fyldte bagekartofler og jeg har da også lavet en del andre variationer, men lige de her, vil jeg altså slå et slag for. De skal prøves!

 

Og hvorfor er jeg så, så vild med dem her?

 

Jo nu skal i høre…

 

Forestil jer den lækreste, cremede kartoffelmos inden i med sprød, saltet bacon og frisk purløg, og så lige toppet med dens knasende sprøde skorpe af kartoffelmos.

Man kan faktisk godt sige at man får kartofler i tre variationer her – sprødt og saltbagt kartoffelskind, blød og cremet kartoffelmos og ikke mindst sprødbagt kartoffelmos på toppen. Mums!

 

Antal: 4 pers. Tid: 1 t. 30 min.

 

Ingredienser

8 bagekartofler

250 g. bacon i tern

1 dl. Cremefraiche

1 lille bundt purløg

Salt

friskkværnet peber

 

Fremgangsmåde

Rens kartoflerne grundigt. Skær et kryds halvt ned i hver kartoffel og gnid lidt olie ind i skrællen på kartoflerne. Gnid salt ned i krydset.

Drys et lag salt i bagepladen eller et fad og læg kartoflerne oven på. (saltet er med til at gøre dem møre og sprøde).

Bag kartoflerne i ca. 1 time ved 200 grader (alt efter størrelse) indtil de er møre.

Steg imens baconen sprødt på en pande. Gem fedtet!

Tag dem ud og lad dem køle lidt af, inden du skærer et hul i toppen og skraber alt kartoffelfyldet ud.

Bland kartoffelfyld, det sprøde bacon, fedtet fra baconen, cremefraiche og purløg indtil det bliver til en cremet mos. Smag til med salt og peber.

Fyld herefter kartoffelskrællerne med mosen og bag dem igen i ovnen i ca. 20 min. indtil de er sprøde på toppen. Drys evt. finthakket purløg på toppen inden servering.

 

Tip!

Har du ikke tid til at bage kartoflerne i ovnen, kan du i stedet bage dem i mikroovn i ca. 8-10 min. Vend dem når de er halvvejs gennem tilberedningen.

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Tzatziki - opskrift på den lækreste, autentiske græske tzatziki