Nachos med pulled kylling (opskrift på pulled kylling både i ovn og sous vide)

Dumplings med svinekød (jiaozi) – Opskrift på kinesiske dumplings

Surprise .. Endnu en asiatisk opskrift fra mig!

 

Jeg kan efterhånden nok ikke løbe fra det – jeg er helt vild med asien og de mange rejser dertil, bærer min blog og mine opskrifter også præg af.

Det er ikke mange dage siden at jeg delte en opskrift på stegte dumplings med svinekød (gyoza), men nu får i den altså også lige med dampede dumplings.

 

Jeg skal selv lige øve mig lidt på at folde de her dumplings, så de bliver rigtig lækre at se på (tro mig, smagen sidder lige i skabet!) – Når jeg selv har terpet foldeteknikker i dagevis og er blevet 100-meter mester i at folde dumplings, ligger jeg en video op. Indtil da kan jeg anbefale at bruge youtube, der findes mange gode – blot søg efter “how to fold a jiaozi”.

 

Man kan variere fyldet som man ønsker. Jeg har blot valgt (for denne gang) at lave de helt klassiske med svinekød. Prøv evt. at tilføje rejer, svampe eller andre krydderier.

 

 

Antal: 25 stk. Tid: 30 min.

 

Dej

250 g. hvedemel

1,5 dl. Vand

Lidt salt

 

Fyld

300 G. hakket svinekød

50 g. revet hvidkål

3 fed hvidløg, finthakket

2 stængler forårsløg, finthakket

½ spsk. ingefær, revet

1 spsk. fiskesovs

2 spsk. sesamolie

1 spsk. soya

 

Dip

3 spsk. soya

2 spsk. riseddike

1 spsk. sukker

Evt. chiliflager

 

Dej

Kom mel og salt i en skål.

Tilsæt vand og bland det godt sammen så dejen bliver fast. Tilføj evt. mere vand/mel hvis den er for tør/våd.

Lad dejen hvile ved stuetemperatur mens fyldet laves.

Fyld

Bland alle ingredienser godt sammen. Jeg plejer at bruge hænderne for at få farsen så fast som muligt. Lad nu farsen trække imens du fortsætte med dejen.

Dip

Rør ingredienserne godt sammen indtil sukkeret er opløst.

 

Rul dejen ud til en lang pølse og skær den i små stykker på ca. 2-3 cm, som formes til kugler.

Rul dem ud til cirkler på ca. 10 cm i diameter og med en tykkelse på ca. 1 mm. De skal være så tynde som muligt men må ikke gå i stykker.

Fordel en stor tsk. fyld midt på i dejcirklen.

Fold kanterne op over dejen, sno den en omgang og luk den godt sammen.

Beklæd en dampindsats eller bambusdamper med bagepapir og prik huller i, så dampen kan komme op.

Bring vand til kogning i en gryde og sæt dampindsatsen over.

Kom dumpling i og damp dem i ca. 6 min. (dumplings må ikke røre hinanden)

Serveres straks efter med dippen.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Nachos med pulled kylling (opskrift på pulled kylling både i ovn og sous vide)