Brød med flødestuvede kantareller

Ravioli med svampe og brunet timiansmør

 

Jeg var så heldig at få en Imperio pastamaskine i fødselsdagsgave for et par uger siden. (Bare rolig – denne opskrift kræver ikke en pastamaskine)

Lige siden har jeg leget med pastaopskrifter og forskellige pastatyper.

 

Er du lige så vild med pasta som jeg, så se også denne lækre pasta linguine ret som kun tager 15 min. at lave.

 

Jeg synes der findes et utal af opskrifter på pasta, når man søger rundt på nettet – og jeg har selv også prøvet mange opskrifter af og leget med dejen, indtil jeg fandt den der fungerede for mig.

Denne her pastadej har givet mig det bedste resultat hver gang. Den er dejlig nem at arbejde med og smager vidunderligt.

 

Antal: 4 pers. Tid: 45 min.

 

Ingredienser

Ravioli

400 g. durummel

4 æg

2 spsk. olivenolie

1 knivspids salt

 

Fyld

400 g. blandede svampe

1 skalotteløg

1 hvidløg

2 tsk. Finthakket timian

Olie til stegning

100 g. parmesanost

Salt

Friskkværnet peber

 

Timiansmør

150 g. smør

2 tsk. Finthakket timian

 

Fremgangsmåde

Ravioli

Kom melet i en bunke på køkkenbordet og lav en fordybning i melet.

Tilsæt æg i fordybning og pisk forsigtigt rundt i æggene med en gaffel, så der kommer mere og mere mel til æggene.

Når dejen er bliver fast, skal det æltes grundigt. Jeg bruger gerne 5 min. på at ælte pastadejen.

Pak dejen ind i folie og stil på køl i ca 30 min.

Når dejen har været på køl, tages den ud og rulles tynd (ca. 2 mm.) med en kagerulle. (Har du en pastamaskine, så kan du naturligvis bruge den.)

Skær dejen i firkanter eller cirkler (evt. med en udstikker.) Husk godt med mel på bordet, så de ikke sidder fast.

Fyld

Hak svampe, skalotteløg, hvidløg og timian fint.

Opvarm en pande til middel med lidt smør på. Steg først skalotteløgene indtil de er klare. Kom herefter hvidløget og timian på. Steg videre 1 minuts tid.

Skru op for varmen på panden og tilsæt svampene. De skal svitses godt af.

Tag svampefyldet af varmen og tilsæt revet parmesan. Smag til med salt og peber.

Kom ca. 1 tsk fyld på en ravioliplade og læg en anden over. Pres den sammen med en gaffel i enderne. Gentag indtil der ikke er mere tilbage.

Timiansmør

Kom smør og timian i en gryde og lad det smelte ved lav varme indtil smørret har fået en gylden farve og dufter af nødder. Det tager gerne omkring 10 min.

 

Kog raviolien i letsaltet vand i 3-4 min. Raviolien er færdig når den flyder til overfladen.

Tag dem op med en hulske.

Anret på en tallerken og hæld lidt sauce over. Drys frisk timian og evt. friskrevet parmesan eller trøffel samt flagesalt og friskkværnet peber.

 

Tip!

Hvis du rigtig skal give den gas med denne opskrift, så kom lidt friskrevet trøffel over. Det giver en fantastisk smag til retten.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Brød med flødestuvede kantareller