Chokoladesnurrer

Italienske boller – Opskrift på nemme, luftige boller

 

 

Super skønne boller som både egner sig til morgenmaden og til aftensmaden.

De er nemme at lave, kræver ikke mange ingredienser og så kan du lave dejen aftenen før – stå op næste morgen, smide dem i ovnen og vupti! Så kan du glæde dig over helt friske boller til morgenmaden.

 

Kunne du tænke dig at se flere skønne bageopskrifter? Tryk her.

 

 

Antal: 12 stk. Tid: 3,5 time

 

Ingredienser

6 dl. Vand

20 g. gær

3 tsk. Salt

5 spsk. Olivenolie

400 g. Tipo 00 (italiensk hvedemel)

200 g. Hvedemel

 

Fremgangsmåde

Rør gæren ud i vandet. Tilsæt salt og olivenolie.

Tilsæt mel, lidt ad gangen. Dejen skal stadig være meget våd, når al melen er brugt.

Ælt dejen på en køkkenmaskine. Først 5 min ved lav hastighed og derefter ca. 5 min. ved høj hastighed, indtil dejen slipper kanterne.

Pak skålen ind i husholdningsfilm og stil på køl i 3-4 timer. (Du kan også stille den på køl natten over, brug da kun 10 g. gær)

Drys godt med mel på et bord og hæld dejen ud. Tænd ovnen på 300 grader (eller det varmeste du kan). Stil gerne bagepladerne ind i ovnen imens, så de også varmes op.

Skær dejen i 12 lige store stykker og kom dem herefter på bagepladerne (beklædt med bagepapir).

Bag i ovnen i ca. 10 min indtil de er gyldne.

14 kommentarer

  • Majken

    Jeg har også lige testet opskriften. Og som andre også har skrevet. Efter ca. 25 min bliver dejen sammenhængende. Bollerne er i ovnen nu. Håber de bliver lækre 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • madogdessert.dk

      Hej Majken

      Jeg håber de hitter 🙏 men 25 min på røremaskinen er bare alt for længe, så jeg er fluks gået i gang med at justere på opskrifte 😊

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mia

    Hejsa
    Jeg har lavet bollerne i dag. De er blevet super lækre. Men dejen skulle køre på min røremaskine (som er en kitchenAid) på fuld drøn i ca 25 min før den slap kanterne.

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • madogdessert.dk

      Hej Mia,

      Super at de er blevet lækre mig lykkedes men 25 min på fulde drøn burde ikke være meningen, så jeg går i køkkenet i dag og justere min opskrift 🤩

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Nick

    Synes også at min dej ser noget slasket ud, men vi er vel også på en hydration på 100%? Kan det over hovedet lade lig gøre ?

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • madogdessert.dk

      Hej Nick,

      Jeg har selv fulgt denne opskrift en del gange efterhånden men jeg har modtaget lidt blandede henvendelser – nogle er blevet lige som de skal og andres er blevet for våde, så jeg må i gang med at finde ud af hvordan jeg justere opskriften til. Alle burde gerne få et mere ens resultat.

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helle

    De ser vildt nemme ud, så besluttede mig for at lave dem til morgenmad i morgen. Og jeg ved simpelthen ikke hvad jeg gjorde forkert. På trods af at jeg fulgte opskriften 100%, kunne jeg ikke få dejen til at slippe kanterne. Den blev ved med at være helt flydende.
    Selvom jeg kom mere mel i, hjalp det ikke.
    Er spændt på hvordan det ser ud i morgen…

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • madogdessert.dk

      Hej Helle,

      Det lyder mærkeligt- hvordan er det blevet i dag?

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mette

    Kan man bruge alm. durummel i stedet for tipo 00? 😊

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • madogdessert.dk

      Hej Mette,

      Tipo 00 er en durumhvedemelstype, så det skulle ikke være noget problem 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Birgit

    Hej
    Jeg undrer mig over at bollerne skal på køl i 3-4 timer, hvornår sker hæve processen? Du skriver ikke noget om at de skal hæve
    Undskyld mit dumme spørgsmål, men går dej ikke i “dvale” når det er på køl?

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • madogdessert.dk

      Hej Birgit,

      Dejens hæve process “forsinkes” ved kulde, som betyder at dejen kan få lov til at udvikle sig og fremhæve smagene. Denne opskrift er på dej som er semi-koldhævet. dvs. jeg koldhæver brødet men kun for et kortere, givent tidspunkt. hvis du vil lade bollerne hæve natten over på køl, så halvere du bare gærmængden 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Amalie

    Hej,
    Skal bollerne virkelig bages ved 300 grader? Og er det varmluft?

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • madogdessert.dk

      Hej Amalie,

      Ja bollerne skal bages ved 300 grader, varmluft – 250 grader kan også godt gøre det men så skal de nok også have et par minutter mere 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Chokoladesnurrer