Æblecrumble – Opskrift på den klassiske æblecrumble

Bananchips – nem og lækker snack

I lørdags holdt vi fødselsdag for min mand. Han havde bestemt at menuen skulle bestå af en masse lækre thailandske retter. Heriblandt Panang, som er hans yndlings ret.

Jeg havde nogle bananer til overs, som skulle laves, så jeg besluttede at lave en omgang bananchips, som blev brugt som topping til Panang. Dem der ikke blev spist, har jeg gået og snacket lidt af de sidste par dage – så fik jeg da også lige en sund snack ud af det.

 

Uanset om dine bananer ikke er modne endnu, spiseklare eller overmodne så er de velegnede til at lave bananchips. Jeg synes dog de er nemmest at få pæne, når de endnu ikke er helt modne.

 

Bananchipsene er både særdeles velegnet som en sund snack, topping til bl.a. ristaffel eller andre risretter og i salaten.

 

Antal: 1 portion Tid: 1-1,5 time

 

Ingredienser

2 Bananer

Salt

 

Fremgangsmåde

Opvarm ovnen til 100 grader. varmluft

Skræl bananerne og skær dem i tynde skiver. Jo tyndere, jo sprødere bliver de.

Fordel bananskiverne på en bageplade, beklædt med bagepapir.

Drys salt over bananerne og bag dem i ovnen i ca. 1 time eller indtil de er sprøde. Prøvesmag endelig (nogle kan lide dem sprødere, end andre og nogle skære dem tykkere end andre).

 

Tip!

For at bevare deres sprødhed, anbefaler jeg at bananchipsene bliver opbevaret i et tætlukket beholder.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Æblecrumble – Opskrift på den klassiske æblecrumble