Salat med bagt hokkaido og saltede mandler

Foccacia med rosmarin og tomat

Forrige weekend skulle manden og jeg til familiefest – vi skulle alle hver især have noget med og jeg havde meldt mig på pastasalat, salat med bagt hokkaido og brød.

Helt ærligt – hvad er nemmere end et foccacia?!

At lave foccacia brød er super nemt, kræver ikke mange ingredienser og kan tilsmages med lige de krydderier eller grøntsager, som man ønsker.

Denne version er med tomat, flagesalt og rosmarin men prøv evt. også med hvidløg, pesto eller paprika.

 

Antal: 8 pers. Tid: 2 timer

 

Ingredienser

25 g. gær

3 dl. Lunken vand

1 spsk. honning

2 tsk. Salt

2 spsk. olivenolie

250 g. tipo 00 (eller anden durummel)

250 g. hvedemel

 

Topping

Cherrytomater, halveret

Ca. 1 dl Olivenolie

4-5 kviste rosmarin, grofthakket

Flagesalt

 

Fremgangsmåde

Rør gæren ud i det lunkne vand. Tilsæt honning, salt og olivenolie. Rør det godt sammen.

Tilsæt begge melsorter, lidt ad gangen, indtil dejen er blevet jævn og smidig. (Bruger du en røremaskine så start ved middelhastighed indtil dejen er jævn og slipper kanterne og skru derefter op til højeste hastighed og bank den igennem i 3-4 min.)

Kom dejen i en skål som er smurt med lidt olivenolie og lad den hæve tildækket i 1,5 time.

Når dejen er hævet, varmes ovnen op til 175 C. varmluft.

Kom bagepapir på en bageplade og fordel dejen herpå.

Lav nogle fordybninger med fingrene og tryk de halverede tomater godt ned i nogle af fordybningerne i dejen tilfældige steder og dryp herefter godt med olivenolie ud over. Drys til slut med flagesalt.

Bages i ca. 20 min. indtil brødet er gyldent.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Salat med bagt hokkaido og saltede mandler