Pasta i cremet svampesauce med æggeblomme

Risalamande med klementinsauce

Jeg fik et rigtig godt tilbud på klementiner den anden dag, så jeg købte naturligvis et par net med en masse, skønne klementiner med hjem.

Efter at have lavet nogle skønne salater med klementiner og gået og småspist af dem, når jeg var lækkersulten havde jeg stadig en del tilbage, som jeg skulle finde på noget at lave med inden de blev for gamle.

 

Min mand har nærmest den sidste måned nu, gået og tigget om risalamande så jeg fik en idé om at prøve at lave noget nyt denne gang.

Der er ingen tvivl om at kirsebærsauce er altså rigtig lækkert til risalamande men den her klementinsauce jeg fik lavet, giver lidt syre til den søde risalamande som jeg synes går virkelig godt i spænd sammen.

 

Jeg er sindssygt begejstret for smagssammensætningen her!

 

Er du  ligesom min mand, der ikke kan fordrage frugtstykkerne i saucene, så kan du blot undlade dem til sidst og bruge de resterende klementiner til saucen.

 

Antal: 4 pers.  Tid: 1 time (+ nedkøling, så gerne dagen før)

 

Ingredienser

Risalamande

  • 175 g. grødris
  • 1 L. sødmælk
  • 1 vaniljestang
  • 75 g. sukker
  • 100 g. smuttede mandler
  • 4 dl. Piskefløde

Klementinsauce

  • 8 klementiner
  • 1 dl. Sukker
  • 1 vaniljestang
  • 3 spsk majstivelse
  • lEvt. lidt cointreau eller grand marnier

 

Fremgangsmåde.

  1. Kom grødrisene og mælk i en tykbundet gryde.
  2. Kog op under konstant omrøring og skru herefter varmen ned til det næstlaveste.
  3. Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud.
  4. Skrab vaniljekornene sammen med et par spsk. af sukkeret, så vaniljekornene bliver skilt og kom herefter både vaniljesukkeret, det resterende sukker og vaniljestængerne i grøden.
  5. Lad grøden småsimre under løg i ca. 45-50 min. Rør en gang imellem i grøden, så den ikke brænder på.
  6. Hak de smuttede mandler.
  7. Når grøden er færdig vendes mandlerne i og grøden køles herefter helt ned. (det er vigtigt at grøden bliver helt kold.
  8. Pisk fløden til en luftig flødeskum og vende den med grøden.

Klementinsauce

  1. Skrald 6 af klementinerne og pres saften ud af dem. (har du en juicer vil jeg anbefale at du bruger den, så du får mest muligt saft ud.) Du skal gerne ende med ca. 4 dl. Saft.
  2. Flæk vaniljestangen og skrab den sammen med 3 spsk. sukker, så vaniljekornene skilles ad.
  3. Kom klementinsaften, vaniljesukkeret, resten af sukkeret og vaniljestængerne i en gryde.
  4. Kog saften op og skru herefter ned til medium varme, så det står og simre i ca. 10 min. Smag evt. til med lidt cointreau eller grand marnier.
  5. Bland majstivelsen med lidt vand og hæld det i klementinsaucen. Rør rundt indtil det har den ønskede konsistens og tag herefter af varmen.
  6. Skrald de sidste to klementiner, skær dem i mindre stykker og kom dem i saucen.
  7. Hæld den lune klementinsauce over den kolde risalamande.

 

Tip!

Klementinsaucen kan sagtens laves før. Kom den færdige klementinsauce på et skoldet glas og stil på køl. Lun inden servering.

 

 

Prøvet denne opskrift?

Del gerne dit resultat med mig på Instagram – brug tagget @madogdessert.dk

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Pasta i cremet svampesauce med æggeblomme