Gulerodssuppe - nem opskrift på gulerodssuppe med ingefær

Mørbradgryde – Nem opskrift på en dansk klassiker

Mørbradgryde er en skøn, dansk klassiker som især gør sig godt i de kolde efterårs- og vintermåneder.

Jeg serverer som regel kartoffelmos til mørbradgryden men kogte ris eller blomkålsris smager også særdeles godt til.

 

Antal: 4 pers. Tid: 1 time

 

Ingredienser

  • 1 svinemørbrad
  • 200 g. bacon
  • 150 g. cocktailpølser (kan undlades)
  • 2 løg
  • 150 g. champignon
  • 4 gulerødder
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 3 dl. piskefløde
  • 2 tsk. Paprika
  • 4-5 kviste frisk timian
  • Salt
  • Friskkværnet peber

 

 

Fremgangsmåde

  1. Pil og hak løgene. Rens champignonerne og skær dem i både. Gulerødderne skrælles og skæres i skiver. Hak timian fint.
  2. Skær bacon i mindre stykker og steg dem i en gryde eller støbejernsgryde.
  3. Når baconen er ved at være færdigt, tilsættes de hakkede løg og svitses sammen med baconen i 1-2 min. indtil baconen er færdig og løgene blanke. Tag det af gryden.
  4. Skær svinemørbraden i mundrette bider og brun i samme gryde som bacon og løg har været i.
  5. Tilsæt gulerødderne, bacon og løg, paprika, timian, tomater og fløde. Lad det simre i 35-40 min.
  6. Smag til med salt og friskkværnet peber.

 

 

 

Tip!

Server med kogte ris, blomkålsris eller kartoffelmos.

 

 

Prøvet denne opskrift?

Del gerne dit resultat med mig på Instagram – brug tagget @madogdessert.dk

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Gulerodssuppe - nem opskrift på gulerodssuppe med ingefær