Pizza Bianca med bacon og løg – Opskrift på hvid pizza toppet med bacon

Græskarrisotto med ristede mandler

Efterår er lig med græskar – og naturligvis er græskar risotto en af de retter, som er et “must” herhjemme i efterårsmånederne.

 

Og hvorfor er den så det … 

 

Først og fremmest – så er risotto en helt fantastisk, cremet risret som kan serveres hverdag – uanset om det er til børnene, foran fjernsynet eller for at imponere gæsterne. Det er “komfort” mad og alligevel er det luksuriøst.

Mange går pænt udenom at lave risotto, fordi “rygterne” lyder på at det er så svært – det hele gælder om at huske at røre og smage.

I virkeligheden er det meget simpelt – når først du har lavet en risotto, så går det også anden gang – og du vil takke mig senere, for at få dig i gang, for risotto er virkelig en gudeskøn ret!

 

Så nu er det slået fast at risotto i sig selv, er en vidunderlig ret – ikke?

Forestil dig så, at du tilføjer det her bagte græskar, som bidrager med en sødme og smule krydret smag, og ikke nok med det så får du også denne smukke orange farve.

For at toppe det her vanvittigt lækre og luksuriøse “cremethed” af, strøer du lige lidt ristede mandler over, som både er knasende og harmonere godt med den ristede smag fra det bagte græskar. Nammenam!

 

Hvis du, ligesom jeg, elsker græskar – så prøv også denne opskrift på græskarsuppe med ingefær og gulerod eller salat med bagt hokkaido og saltede mandler

 

 

Antal: 4 pers. (eller 8 små forretter) Tid: 40 min.

 

Ingredienser

Bagt græskar

  • 1 stk. hokkaido græskar
  • Olivenolie
  • Rosmarin
  • Salt
  • Friskkværnet peber

Græskarrisotto

  • 5 dl. Risottoris
  • 3 Fed hvidløg
  • 2 skalotteløg
  • 2,5 dl. Hvidvin, stuetemperatur
  • 1 L. hønsefond
  • 50 g. ost (eks. Parmesan, pecorino, rotterdam m.m.)
  • 40 g. smør
  • 30 g. mandler
  • Salt
  • Friskkværnet peber

 

Fremgangsmåde

Bagt græskar

  1. Flæk græskarret på midten og skrab kernerne ud.
  2. Skær det i mindre både og skær skralden væk.
  3. Placer græskarbådene på en bageplade med bagepapir og kom lidt olivenolie, hakket rosmarin, salt og peber over.
  4. Bag i ovnen i ca. 20 min. ved 200 C, varmluft, indtil græskarbådene er møre.

Græskarrisotto

  1. Hak løg og hvidløg fint.
  2. Riv osten fint og stil til side. Hak mandlerne groft og stil til side.
  3. Varm lidt olie op på en pande og sauter løg og hvidløg i ca. 2 min indtil løget er blevet blankt.
  4. Kom risottorisene på panden og sauter det af sammen med løg og hvidløgene i yderligere 2 min.
  5. Tilsæt hvidvin og lade den koge ind, mens der røres i risene.
  6. Tilsæt derefter hønsefond – lidt ad gangen og tilsæt først mere, når det første, næsten er kogt helt ind.
  7. Fortsæt med at tilsætte lidt hønsefond ad gangen indtil risottorisene er klar. Risene er klar, når 9/10 er færdigkogte og tager typisk 15-17 min. (Obs det er ikke sikkert at du skal bruge al hønsefonden.)
  8. Når ca. havldelen af hønsefonden er brugt, tilsættes det bagte græskar. Pga. mørheden vil det automatisk blive rørt ud i risottorisene, så du behøver ikke at mose dem inden.
  9. Så snart risene er færdige tages panden af varmen og smør og den revne ost tilsættes. Rør rundt så osten fordeles i risottoen. Smag til med salt og peber.
  10. Hak mandlerne groft og rist dem af på en pande.
  11. Server risottoen straks med hakkede mandler og revet ost på toppen.

 

 

Tip!

Hvis du ønsker græskarstykker med lidt bid i, kan du nøjes med at bage græskarstykkerne i 10-15 min. (afhængig af hvor tykke du har skåret skiverne) og så blande dem i risottoen til aller sidst, så de ikke bliver ved med at blive tilberedt.

 

Prøvet denne opskrift?

Del gerne dit resultat med mig på Instagram – brug tagget @madogdessert.dk

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Pizza Bianca med bacon og løg – Opskrift på hvid pizza toppet med bacon