Sliders med confiteret and, appelsinmayonnaise, rødkål og grønkål

Ciabatta brød – nem opskrift på ciabatta, som ikke kræver mange ingredienser

 

Ciabatta er en af mine yndlilngs deje at arbejde med – de bliver lige sprøde uden på og får den fineste krumme inden i, hver gang.

Det er en nem dej og ciabatta kan spises til næste alt – uanset om det er til morgenbordet, frokosten eller tilbehør til gryderetten, så passer ciabatta brød bare ind.

Tipo 00 hvedemel er italiensk hvedemel som sikrer mere luftigt brød med en sprødere skorpe. Tipo 00 kan købes i de fleste supermarkeder efterhånden.

 

Er du i stedet på udkig efter ciabatta boller, så se også min opskrift på italienske boller her.

 

Antal: 2 stk. Tid: 7 timer

 

Ingredienser

  • 4 dl. Lunken vand
  • 5 g. gær
  • 2 tsk. Salt
  • 1 tsk. Sukker
  • 2 spsk. olivenolie + 1 spsk. til smørelse af skål
  • 500 g. tipo 00 hvedemel

 

Fremgangsmåde

  1. Opløs gæren i det lunkne vand.
  2. Tilsæt salt, sukker og olivenolie i og rør det sammen, indtil sukker og salt er opløst.
  3. Tilsæt hvedemel og ælt dejen godt igennem. Obs: dejen skal være tynd!
  4. Stil til hævning, ved stuetemperatur, i 6 timer under husholdningsfilm og et klæde.
  5. Når dejen har hævet færdig tændes ovnen på 250 g. varmluft.
  6. Drys godt med mel på køkkenbordet og hæld dejen ud på bordet.
  7. Fold dejen ved først skiftevis at folde den ene side ind over den anden. Dette gøres ca. 4-5 gange.
  8. Del dejen i to stykker og kom dem herefter på en bageplade, beklædt med bagepapir. (en god idé er at bruge et bagestål til denne del.)
  9. Form brødene som ønsket mens de ligger på bagepladen og kom dem herefter i den opvarmede ovn.
  10. Bag brødene i ca. 18-20 min. indtil de er flotte og mørke.
  11. Tag ud og køl lidt ned inden de kan nydes.

 

 

Prøvet denne opskrift?

Del gerne dit resultat med mig på Instagram – brug tagget @madogdessert.dk

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Sliders med confiteret and, appelsinmayonnaise, rødkål og grønkål