Saltkarameller – hjemmelavede flødekarameller med salt

Butter chicken – opskrift på indisk gryderet med kylling

 

Butter chicken er en indisk ret hovedsageligt bestående af kylling, smør, yoghurt, tomater og en masse krydderier.

Vi plejer at spise Naan (find opskriften på Naan med hvidløg her) og ris til. Ønsker du et sundere alternativ kan du i stedet lave blomkålsris.

Du får mest ud af smagen hvis du lader kyllingen ligge i marinade natten over men jeg laver den altså også tit på dagen, når tiden er lidt mere knap.

 

Antal: 4 pers. Tid: 2 timer

 

Ingredienser

  • 750 g. kyllingebryst
  • 200 g. yoghurt
  • 3 tsk. Chiliflager, tørret
  • 3 nelliker, stødt
  • 3 tsk. Garam masala
  • 2 tsk. spidskommen
  • 1 tsk. Kardemomme, stødt
  • ½ tsk. Gurkemeje
  • ½ tsk. Koriander, stødt
  • 3 fed hvidløg
  • 2×2 cm. Ingefær
  • 2 dåser hakkede tomater
  • 150 g. smør
  • 2 skalotteløg
  • 1 dl. Piskefløde

Tilbehør

  • Ris
  • Frisk koriander eller persille
  • Naan

 

Fremgangsmåde

  1. Skær kyllingen i mundrette tern.
  2. Bland yoghurt sammen med alle de tørre krydderier.
  3. Hak hvidløg fint og kom i yoghurtmarinaden.
  4. Skrald ingefæren og riv den ned i yoghurtmarinaden.
  5. Kom også de hakkede tomater og kyllingestykkerne ned i blandingen og rør det hele godt sammen.
  6. Lad marinaden trække i mindst 1 time på køl. (gerne natten over)
  7. Smelt smørret i en stor gryde.
  8. Pil og hak skalotteløget fint og sautér i det smeltede smør, indtil løgene er blanke.
  9. Tilsæt kylling og marinaden samt fløde.
  10. Lad retten simre i 45 min. ved lav varme.
  11. Smag til med salt og peber.
  12. Server evt. med ris, naan og friske krydderurter.

 

 

Prøvet denne opskrift?

Del gerne dit resultat med mig på Instagram – brug tagget @madogdessert.dk

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Saltkarameller – hjemmelavede flødekarameller med salt