Blinis – opskrift på hjemmelavede blinis

Hummerbisque med jomfruhummerhaler og rødbedespirer

 

OBS: Denne artikel er lavet i samarbejde med chefsworld.dk og indeholder derfor reklamelinks. Reklamelinks er markeret.

 

Hummerbisque er en klassisk nytårsforret – intet mindre, så er den også helt fabelagtig!

Bisque lavet på jomfruhummerhaler og med montering af suppen til slut, er med til at sikre den helt rigtige, afbalancerede, runde smag.

Skal du imponere dine gæster nytårsaften, så er dette retten.

Jeg har serveret min hummerbisque i de smukkeste dybe tallerkener fra chefsworld.dk. (reklame)

Du kan finde Seltmann dybe tallerkner lige her. Skeerne finder du her og den sorte kande, som jeg brugte til at hælde hummerbisquen op med, finder du lige her. (Reklamelinks)

 

Antal: 4 pers. Tid: 1 time

 

Ingredienser

  • 1 kg. Jomfruhummerhaler
  • 2 spsk. Olivenolie
  • 3 fed hvidløg
  • 2 skalotteløg
  • 6 kviste timian
  • 3 laurbærblade
  • 2 tsk. Paprika
  • 1,5 spsk. tomatpuré
  • ½ dl. Cognac til flambering
  • 2 gulerødder
  • 1 porrer
  • 5 dl. Hvidvin
  • 5 dl. Hønsefond
  • 3 dl. piskefløde
  • 30 g. smør, koldt og skåret i tern.
  • Salt
  • Friskkværnet peber
  • 10 g. Rødbedespirer
  • Hvide biblomme-blomster (kan også erstattes af hyldeblomst om sommeren eller blot en flot dildkvist)

 

Fremgangsmåde

  1. Pil kødet fra hallerne og fjern tarmen. (gem kødet til senere)
  2. Hak hvidløg og skalotteløg fint. Stil til side.
  3. Skræl gulerødderne og skær dem i mindre stykker. Rens porren og skær den i tyndere skiver.
  4. Kom olivenolie i en gryde og varm det godt op.
  5. Tilsæt skallerne fra jomfruhummerhalerne og sautér dem godt i ca. 4-5 min.
  6. Tilsæt hvidløg, skalotteløg, timian, laurbærblade, tomatpure og paprika. Sautér i ca. 2 min.
  7. Tilsæt cognac og flambér bisquen. (Husk at sørger for at din emhætte er slukket og vær forsigtig, da der godt kan komme høje flammer)
  8. Tilsæt de hakkede gulerødderne og porreskiverne.
  9. Tilsæt hvidvin og hønsefond og lad det simre i 25 min.
  10. Hæld suppen igennem en sigte, så du kun har den reneste suppe tilbage. Kom suppen tilbage i en ren gryde.
  11. Tilsæt fløden og kog det op i et par minutter, indtil du har fået den ønskede konsistens af din hummerbisque.
  12. Montér suppen med de kolde smørtern. Brug en stavblender, for at sikre at smørret monteres i hele suppen, for at sikre den helt runde og afbalancerede smag. (laver du suppen i forvejen, så vent med dette punkt, til lige inden servering.)
  13. Varm en pande op med lidt smør og steg hummerhalerne i ca. 1-2 min. Lad dem dryppe af på et stykke køkkenrulle.
  14. Anret først hummerhalerne i dine dybe skåle, herefter rødbedespirer og biblomme-blomsterne.
  15. Hæld evt. først suppen op, ved servering, foran gæsterne.

 

 

Prøvet denne opskrift?

Del gerne dit resultat med mig på Instagram – brug tagget @madogdessert.dk

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Blinis – opskrift på hjemmelavede blinis