Salat to go - Mexicansk salat med langtidssimret oksekød

Skindstegt laks med bønnesalat og dilddressing

 

Er du på udkig efter nem, hurtig og sund mad, så er du kommet til rette sted.

Skindstegt laks steges på panden ved høj varme og efterlader dermed et skønt, sprødt skind.

Lakseskind kan sagtens spises, hvis blot man husker at rense skindet ved evt. at ridse det med bagsiden af en kniv.

 

Antal: 4 pers. Tid: 20 min.

 

Ingredienser

  • 4 stk. laksebøffer med skind
  • Olivenolie
  • 20 g. smør
  • 200 g. grønne bønner (haricots verts)
  • 50 g. cherrytomater
  • 1 avocado
  • ½ rødløg
  • 3 spsk. olie, smagsneutral
  • 1 hvidløg
  • ½ citron, saften fra
  • Salt

Dilddressing

  • 2 dl. creme fraiche
  • ½ citron, saften fra
  • 1 bundt dild
  • Salt
  • Friskkværnet peber

 

Fremgangsmåde

Skindstegt laks

  1. Varm olien godt op på en pande.
  2. Steg laksen med skindsiden ned af, ved høj varme. Brug en palet til forsigtigt at presse overfladen på laksen nedad, så al skindet rammer panden.
  3. Når laksen har skiftet farve (ca. 5 min), tilsættes smørret og laksen vendes og steges kort på overfladen.

Bønnesalat

  1. Kog bønnerne i saltet vand i ca. 2 min. De skal stadig have bid.
  2. Hæld vandet fra bønnerne og kom herefter bønnerne op i en skål.
  3. Halvér tomaterne. Skær rødløget i tynde både (eller skiver).
  4. Halvér avocadoen, tag stenen ud og skær avocadoen i tern.
  5. Kom tomater, rødløg og avocado tern i skålen med bønner.
  6. I en lille skål blandes olie, finthakket hvidløg og citronsaft. Rør det godt sammen.
  7. Hæld dressingen over salaten og vend salaten sammen så dressingen fordeles.

Dilddressing

  1. Hak dilden fint.
  2. Kom cremefraiche, dild og citronsaft i en skål og rør det godt sammen.
  3. Smag til med salt og friskkværnet peber.

 

 

Prøvet denne opskrift?

Del gerne dit resultat med mig på Instagram – brug tagget @madogdessert.dk

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Salat to go - Mexicansk salat med langtidssimret oksekød