Choux au craquelin med hindbærskum og karamelmidte

Vegetar burger med linsebøffer – vegetarbøffer af grønne linser, sød kartoffel og champignon

En nem og lækker vegetarisk ret med linsebøffer.

Selvom det ligner kød, så lad dig ikke snyde – bøfferne består nemlig overhovedet ikke af kød. Niks, i stedet kan du glæde dig over at indtage en masse grøntsager.

Du kan spise vegetarbøfferne/linsebøfferne som de er, med en lækker salat til eller som jeg har gjort her, hvor jeg har kommet linsebøfferne i en burger. Fyld bestemmer du helt selv – mit bud på lækkert fyld står i opskriften.

Server evt. med hjemmelavet chilimayonnaise. Chilimayonnaise er dog ikke vegetarisk men smager himmelsk og tager under 2 minutter at lave. Se opskrift på hjemmelavet chilimayonnaise her. 

Antal: 4 pers. Tid: 50 min.

 

Ingredienser

  • 250 g. grønne linser
  • 1 Grøntsagsbouillon
  • 2 skalotteløg
  • 3 hvidløg
  • 150 g. champignon
  • 200 g. sød kartoffel
  • Salt
  • Friskkværnet peber
  • 75 g. havregryn (2 dl.)
  • 90 g. hvedemel (2 dl.)
  • Olie til stegning

Burgerfyld

  • Burgerboller
  • Salat
  • Chilimayonnaise
  • Gulerodsstrimler
  • Agurkeskiver
  • Rødbedespirer

 

Fremgangsmåde

  1. Kog linserne efter posens anvisning sammen med Grøntsagsbouillon.
  2. Pil og hak skalotteløg og hvidløg.
  3. Rens champignon og skær i mindre stykker.
  4. Skræl den søde kartoffel og skær i mindre stykker.
  5. Kom løg, hvidløg, champignon og sød kartoffel i en blender og blend til en ensartet masse.
  6. Hæld vandet fra linserne og tilsæt herefter linserne til farsen. Blend kort, så linserne bliver en del af farsen, men uden at være blendet helt ud.
  7. Kom farsen i en skål og rør havregryn og mel i farsen.
  8. Smag farsen til med salt og peber.
  9. Varm olie op på en pande.
  10. Form linsebøfferne og steg dem sprøde på en pande. De skal have ca. 5 min på hver side.
  11. Krydr med salt og friskkværnet peber.
  12. Lun bollerne i en forvarmet ovn og kom dit yndlings fyld i burgeren.

 

 

Prøvet denne opskrift?

Del gerne dit resultat med mig på Instagram – brug tagget @madogdessert.dk

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Choux au craquelin med hindbærskum og karamelmidte