Cremet one pot pasta med broccoli, flødeost og parmesan

Salte æbleskiver med stenbiderrogn og creme fraiche

 

Salte æbleskiver er en ny og moderne måde at spise æbleskiver på – og en af de helt ”klassiske” retter er salte æbleskiver med stenbiderrogn og creme fraiche.

Skal du imponere, så servér denne som appetizer eller forret og dine gæster skal nok blive glade for dig.

 

Antal: 4-6 pers. Tid: 30 min.

 

Ingredienser

Æbleskiver

  • 3 hele æg
  • 1,5 tsk. Salt
  • 5 dl. kærnemælk
  • 1 tsk. Natron
  • 250 g. mel
  • 1 Citron, reven skal af
  • 1 tsk. Friskkværnet peber
  • Smør til stegning

 

  • 200 g. stenbiderrogn
  • Creme fraiche
  • frisk dild

 

Fremgangsmåde

  1. Æg, salt og citronskal piskes sammen.
  2. Halvdelen af kærnemælken tilsættes
  3. mel, natron og friskkværnet peber tilsættes
  4. spæd til med resten af kærnemælken
  5. Varm æbleskivepanden op og kom en lille klat (ca. ½ tsk.) i hvert hul.
  6. Når smørret er smeltet og bruser, tilføjes dej indtil ca. 2/3 er fyldt op.
  7. Når æbleskiven er begyndt at blive gylden og siderne har sluppet, drejer du æbleskiven (ved hjælp af en gaffel) en kvart omgang.
  8. Så snart alle er vendt, starter du forfra men her vender du dem hele vejen rundt, så de bliver til en kugle. (der findes flere videoer på YouTube, om hvordan man laver æbleskiver)
  9. Anret de lune æbleskiver med en klat creme fraiche oven på, stenbiderrogn på og slut med en kvist dild.

 

 

Prøvet denne opskrift?

Del gerne dit resultat med mig på Instagram – brug tagget @madogdessert.dk

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Cremet one pot pasta med broccoli, flødeost og parmesan