Bloody mary

Black magic chokoladekage – Den ultimative chokoladekage med chokoladecreme og frisk frugt

 

Black Magic chokoladekage er en rigtig kaloriebombe! Kagen består af chokoladekage, chokoladecreme, frisk frugt og så lige toppet med lidt ekstra blandet chokolade som bl.a. dumle og maltesers – eller hvad man nu ønsker.

 

Selvom den ser så elegant ud, er det en super nem kage at lave. Mange servere blandt andet denne kage til konfirmationer, dåb m.m.

 

Antal: 8 pers. Tid: 1,5 time + min. 12 timer på køl

 

Ingredienser

  • 300 g. hvedemel
  • 400 g. sukker
  • 5 spsk. kakao
  • 1 tsk. Natron
  • 1 tsk. Bagepulver
  • 1 tsk. Vaniljepulver
  • 1 tsk. Salt
  • 2 æg
  • 2,5 dl. kaffe, stærk
  • 2,5 mælk
  • 1 d. olie, smagsneutral

Chokoladecreme

  • 5 dl. piskefløde
  • 80 g. sukker
  • 25 g. kakao
  • 1 tsk. Vaniljesukker

Topping efter ønske. Jeg har brugt jordbær, hindbær, blåbær, dumle og maltesers.

Fremgangsmåde

  1. Opvarm ovnen til 180 grader, alm. ovn.
  2. Rør først alle de tørre ingredienser til chokoladekagen sammen.
  3. Tilsæt de våde ingredienser og pisk det sammen ved lav hastighed indtil alle ingredienser er pisket godt sammen.
  4. Beklæd en springform på 24 cm. Kom kagedejen i springformen og bag i ovnen i ca. 40-45 min. eller indtil kagen er færdig. Er du i tvivl om kagen er færdig kan du stikke en kødnål eller træspyd igennem dejen. Kagen er færdig når dejen ikke længere hænger fast på kødnålen.
  5. Lad kagen køle helt af inden du skærer kagen over i to.
  6. Pisk fløde, kakao, sukker og vaniljesukker til en cremet mousse. Pas på med at overpiske fløden – den er færdig så snart flødeskummen er begyndt at danne ”toppe”.
  7. Placer først kagebunden på et serverings fad. Fordel halvdelen af chokoladecremen på kagebunden, læg kagetoppen oven på og herefter resten af chokoladecremen.
  8. Lad kagen stå på køl i ét døgn inden anretning med friske bær og chokolade.

 

Tip!

Jo længere tid på køl, jo bedre bliver den – da cremet får lov til at trække ind i kagen.

 

Prøvet denne opskrift?

Del gerne dit resultat med mig på Instagram – brug tagget @madogdessert.dk

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Bloody mary