Grøn kartoffelsalat med chimichurri, ærter og pinjekerner

Træstammer – opskrift på hjemmelavede træstammer

 

De fleste kender nok træstammer fra bageren – en dejlig trøffelmasse, pakket ind i marcipan og dyppet i chokolade.

Heldigvis, er det slet ikke svært at lave træstammer selv.

Har du ofte kage rester til overs, så husk at smid dem på frost, så du kan samle sammen og dermed bruge dem til at lave træstammer eller romkugler.

 

Har du ingen kage rester hjemme, så køb en snasket brownie og hindbærroulade eller hvad der nu ellers lige er på tilbud i supermarkedet.

Antal: ca. 8 stk. Tid: 1 time

 

Ingredienser

  • 300 g. chokoladekagerester (alternativt kan alle kage rester gå an men jeg bruger altid en god, snasket chokoladekage, brownie rester eller lignende)
  • 100 g. marcipan
  • 125 g. mørk chokolade
  • 1,5-2 spsk. hindbærmarmelade
  • 1-5 spsk. rom (afhængig af egen smagssag og styrke på rom) kan erstattes af romessens

Yderligere

  • 400 g. marcipan
  • 50 g. flormelis
  • 200 g. mørk chokolade

 

Fremgangsmåde

  1. Smuldr kage resterne i en skål.
  2. Smelt chokolade over vandbad.
  3. Tilsæt marcipan og den smeltede chokolade. Bland det hele godt sammen.
  4. Tilsæt hindbærmarmelade og rom efter smag. (mængde afhænger meget af hvilken kage rester du har brugt og din egen smagssag, så smag dig frem, indtil massen er perfekt for dig.)
  5. Stil på køl i min. 30 min.
  6. Del dejen i to. Rul hver masse ud i to pølser, på den tykkelse som du ønsker træstammerne. Mine er gerne omkring en 4 cm. Tykke.
  7. Drys flormelis på bordet, rul marcipanen ud til to aflange bånd, som passer med længde og bredde på trøffelmassen.
  8. Pak trøffelmassen ind i marcipanbåndene.
  9. Hak 2/3 af chokoladen og smelt over vandbad. Hak 1/3 meget fint og hæld den smeltede chokolade over. Rør rundt til der ikke er flere klumper.
  10. Dyp enderne af træstammerne i chokoladen, ryst overskydende chokolade af og læg til tørre på et stykke bagepapir. Når chokoladen er tørret, kan de nydes.

 

Prøvet denne opskrift?

Del gerne dit resultat med mig på Instagram – brug tagget @madogdessert.dk

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Grøn kartoffelsalat med chimichurri, ærter og pinjekerner