Kartofler på spyd, ramsløgsmarinerede – nemt tilbehør til grillmaden

Chokoladehveder – Opskrift på lækre, varme hvedeknopper med chokolade til stor bededag

Hveder er en tradition i manges hjem – og herhjemme er ingen undtagelse.

Jeg ser altid frem til aftenen før stor bededag, hvor man efter traditionens tro spiser lune hveder.

Hveder er luftige og bløde boller, som fordi de bages side om side, kaldes knopper – denne version er lavet med chokolade.

 

Antal: 12 stk. Tid: 2,5 time

Ingredienser

  • 20 g. gær
  • 3 dl. sødmælk
  • 1 æg
  • 50 g. sukker
  • 1 tsk. Salt
  • 1-2 tsk. Kardemomme, stødt (afhængig af hvor stor kardemomme elsker du er)
  • 6-650 g. hvedemel
  • 80 g. blødt smør
  • 85-100 g. god, mørk chokolade (gerne chokoladeknapper)
  • Olie, smagsneutralt

Fremgangsmåde

  1. Kom mælken i en gryde og varm den op til 40 grader.
  2. Smuldrer gæren ud i en skål og hæld den lune mælk over. Rør indtil al gæren er opløst.
  3. Tilsæt æg, sukker, salt og kardemomme og rør det sammen.
  4. Tilsæt halvdelen af hvedemelet, men dejen æltes godt igennem. Ælt herefter smørret i, chokoladeknapperne og det resterende hvedemel, lidt ad gangen, indtil du har en jævn og smidig dej.
  5. Kom husholdningsfilm og et fugtigt viskestykke over skålen med dej og lad dejen hæve i 30 min.
  6. Del dejen i 12 lige store klumper (jeg bruger altid en vægt til dette) og form hver dejklump til en rund bolle.
  7. Smør et fad på ca. 18×28 cm. godt ind, med smagsneutralolie og placer bollerne i rækker ad 3×4 – Der skal være ca. ½-1 cm. mellem hver bolle.
  8. Kom igen husholdnings film og viskestykket over bollerne og lad dem efterhæve i 1,5-2 timer, indtil de er hævet til dobbelt størrelse og er begyndt at sætte sig sammen i siderne.
  9. Varm ovnen op til 175 grader, varmluft.
  10. Bag hvederne i ca. 15-20 min. indtil de er gyldne. Lad dem køle af i min. 10 minutter inden de skæres over.

 

Prøvet denne opskrift?

Del gerne dit resultat med mig på Instagram – brug tagget @madogdessert.dk

 

Vil du gerne holdes opdateret når jeg udgiver nye opskrifter, så kan du finde mig på følgende portaler:

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Kartofler på spyd, ramsløgsmarinerede – nemt tilbehør til grillmaden