Salat med grillede hvide asparges og pocheret æg

Løgtærte – Tærte med karamelliserede løg

Løgtærte med karamelliserede løg og sprød tærtebund.

Løgtærte stammer fra frankrig og kaldes også quiche lorraine.  Denne løgtærte er med karamelliserede løg og frisk mozzarella.

Se evt. også min opskrift på broccolitærte med bacon og hytteost her. 

 

Antal: 4 pers. Tid: 1 time.

Ingredienser

Tærtedej

  • 175 g. hvedemel
  • 75 g. ølands hvedemel (kan erstattes af hvedemel eller fuldkornshvedemel)
  • 1 tsk. Salt
  • 110 g. smør
  • 0,5-0,75 dl. vand

Karamelliserede løg

  • 250 g. blandede løg (eks. Klassiske, skalotte- og rødløg)
  • 3 spsk. olivenolie
  • 3 spsk. honning
  • 1 tsk. Balsamico

Fyld

  • 4 æg
  • 2 spsk. creme fraiche
  • 220 g. frisk mozzarella (1 kugle), finthakket
  • 1 spsk. timian, finthakket
  • 1 knivspids muskatnød
  • Salt
  • Peber

Fremgangsmåde

  1. Rør hvedemel, ølands hvedemel og salt sammen i en skål.
  2. Skær smør i tern og smuldre det ned i melblandingen. Saml dejen med vand.
  3. Drys godt med mel på bordet og rul dejen ud, så den passer til tærtefadet. (ca. 2-3 mm. Tykkelse)
  4. Rul dejen rundt om kagerullen og fordel den herefter over tærtefadet. Pres dejen godt ind i kanterne.
  5. Stil på køl i 30 min. Opvarm imens ovnen til 160 grader, varmluft.

Imens laver vi løgene.

  1. Skrald løgene og skær dem i halve eller kvarte, afhængig af størrelsen på løgene.
  2. Varm olivenolie, honning og balsamico op, på en pande og placer herefter løgene herpå med skæresiden nedad. Lad dem karamellisere imens du rykker lidt i panden i ny og næ, ved middelvarme. Tag panden af varmen når de har fået en gylden en gylden flade. Stil til side.
  3. Når tærtedejen har været på køl og ovnen er varmet op, tages tærten ud fra køleskabet. Prik huller i bunden med en gaffel og bag tærten i ovnen i 10 min.
  4. Tag tærten ud og skru ovnen op på 180 grader, alm. ovn.
  5. Rør alle ingredienserne til æggemassen sammen.
  6. Kom æggemassen på den bagte tærtedej og fordel herefter de karamelliserede løg.
  7. Bag løgtærten i ovnen i ca. 30 min. indtil den er gylden på toppen.

 

 

Prøvet denne opskrift?

Del gerne dit resultat med mig på Instagram – brug tagget @madogdessert.dk

 

Vil du gerne holdes opdateret når jeg udgiver nye opskrifter, så kan du finde mig på følgende portaler:

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Salat med grillede hvide asparges og pocheret æg