Rabarber Mojito
Rabarbermojito er den perfekte sommerdrink
Den søde rabarbersirup kombineret med den friske mojito, er opskriften på den perfekte sommerdrink, som kan blive det helt store sommerhit – det bliver det i hvert fald herhjemme.
Så blev det igen tid til fredagscocktailen og konceptet er som følgende:
- Min mand og jeg afprøver nye drinks hver fredag
- Torsdagen efter lægger jeg så drinkopskriften op, så i kan nå at handle ind til den
- Fredag er det så jeres tur, til at være bartenderne – Jeg glæder mig til at se jeres resultater. (Husk at del dem med mig på enten instagram med tagget @madogdessert.dk eller på min Facebookside Facebook.com/madogdessert.dk)
Antal: 2 pers. Tid: 10 min. (+ rabarbersirup 2 timer)
Ingredienser
- 12 cl. Lys rom
- 10 cl. Rabarbersirup
- 2 skiver limebåde
- 2 tsk. Rørsukker
- 1 lille håndfuld mynte
- Danskvand
- Knust is
Rabarbersirup
- 4,5 dl. vand
- 250 g. rabarber
- 150 g. sukker
- 1 Vaniljestang (eller 2 tsk. Vaniljesukker)
Fremgangsmåde
Rabarbersirup
- Rens rabarberne og skær dem i mindre stykker.
- Kom vand og rabarber i en gryde og kog rabarberne møre i 25 min.
- Sigt væsken fra rabarberne og kom væsken over i en ren gryde.
- Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud.
- Kom sukker, vaniljekorn og stang med i gryden og kog det sammen med væsken fra rabarberne ved lav varme i yderligere 20 min. Rør rundt i det en gang imellem, så der ikke er noget der brænder på.
- Fjern vaniljestangen og hæld siruppen over i en bøtte. Stil på køl indtil det er helt koldt.
Rabarber mojito
- Kom mynte, sukker og lime i et glas og mas saften ud af det.
- Kom herefter rom i. Fyld godt op med knuste isterninger og hæld rabarbersiruppen over. Rør det sammen.
- Top med danskvand. Pynt evt. med en limebåd og en kvist mynte.
Prøvet denne opskrift?
Del gerne dit resultat med mig på Instagram – brug tagget @madogdessert.dk
Vil du gerne holdes opdateret når jeg udgiver nye opskrifter, så kan du finde mig på følgende portaler:
- Bloggers delight
Ingen kommentarer endnu