Bagte søde kartofler med avocadodressing

Ovnbagte gulerødder – marineret i hyldeblomstsaft og mynte

Ovnbagte gulerødderne – med et nymoderne twist

Ovnbagte gulerødder har altid været et hit herhjemme. Det er nemt at lave og smager super godt til det meste aftensmad.

Jeg marinere gerne mine gulerødder, så jeg ikke altid ender med de samme klassiske – denne gang har de fået en omgang hyldeblomstsaft og mynte, som giver en frisk og sommerlig smag.

 

Antal: 4 pers. Tid: 25 min.

Ingredienser

  • 12 gulerødder (gerne med top)
  • 2-3 spsk. koncentreret hyldeblomstsaft
  • 1 spsk. olivenolie
  • 3-4 kviste mynte
  • Salt
  • Friskkværnet peber

Fremgangsmåde

  1. Opvarm ovnen til 200 grader, varmluft.
  2. Skræl gulerødderne. (har du købt gulerødder med top så skær toppen af, så du har ca. 2-3 cm. tilbage).
  3. Placer gulerødderne på en bageplade beklædt med bagepapir eller et fad.
  4. Rør hyldeblomstsaft og olivenolie sammen og hæld over gulerødderne. Rod lidt rundt i gulerødderne så saften bliver fordelt.
  5. Krydr med salt, peber og mynte.
  6. Bag i ca. 20 min. Gulerødderne må stadig gerne have lidt bid.

 

 

Tip!

Du kan også marinere gulerødderne i bl.a. honning, chiliolie, avocadoolie, soya m.m.

Gulerødderne kan også grilles – grill ved høj varme indtil de er sprøde uden på.

 

Prøvet denne opskrift?

Del gerne dit resultat med mig på Instagram – brug tagget @madogdessert.dk

 

Vil du gerne holdes opdateret når jeg udgiver nye opskrifter, så kan du finde mig på følgende portaler:

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Bagte søde kartofler med avocadodressing