Vandmelonsalat med spinat og pinjekerner

Knuste kartofler med brunet smør og hvidløg

Opskrift på nemt og lækkert tilbehør til din aftensmad – perfekt til et godt stykke kød, grillmaden m.m.

Knuste kartofler er helt perfekt kogte inden i og super sprøde uden på, som er det perfekte tilbehør til aftensmaden, når du er på udkig efter noget andet end de klassiske kogte kartofler eller kartoffelsalaten.

Prøv evt. også med andre krydderier som du kan lide, det er kun fantasien der sætter grænser her.

 

Antal: 4 pers. Tid: 1 time

Ingredienser

  • 1 kg. Små kartofler
  • 150 g. smør
  • 5 fed hvidløg, finthakket
  • 1 lille håndfuld timian, finthakket
  • Salt
  • Friskværnet peber

Fremgangsmåde

  1. Opvarm ovnen til 200 grader, varmluft.
  2. Rens kartoflerne men lad skrællet sidde på.
  3. Kog kartoflerne aldente i letsaltet vand i ca. 10-15 min. (afhængig af kartoflernes størrelse) og dræn herefter vandet fra kartoflerne.
  4. Hæld de letkogte kartofler over på en bradepande og og knus dem let med undersiden af et glas eller lignende. (hold evt. glasset over én kartoffel og giv glasset et let bank med håndfladen)
  5. Kom smørret i en gryde og smelt det ved middelvarme. Når alt smørret er smeltet og vallen er faldet til bunds (det hvide), sortere du det klarede smør fra vallen og kassere vallen. Kom smørret tilbage i gryden ved middel-høj varme.
  6. Når smørret er begyndt at blive brunt og få en nøddeagtig duft, er det færdigt og tages hurtigt af varmen.
  7. Rør hvidløg og timian i smørret.
  8. Hæld den brunede smør med hvidløg og timian udover kartoflerne og krydr med salt og peber.
  9. Bag i ovnen i ca. 20 min. indtil de er sprøde på toppen.

 

Prøvet denne opskrift?

Del gerne dit resultat med mig på Instagram – brug tagget @madogdessert.dk

 

Vil du gerne holdes opdateret når jeg udgiver nye opskrifter, så kan du finde mig på følgende portaler:

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Vandmelonsalat med spinat og pinjekerner