Tomatsalat med burrata og basilikum gremolata

Vegetar kartoffel-porre suppe med stegte kantareller og sprød veggie bacon

Nem opskrift på cremet, vegetarisk kartoffel-porre suppe med sprøde kantareller og sprød veggie ”bacon”.

Jeg elsker efterår – herhjemme er det nemlig betydende med en masse forskellige supper og en af dem jeg virkelig elsker, det er den cremede kartoffel-porre suppe. Her har jeg givet mit bud på en vegetarisk version, som stadig er lige så cremet som den klassiske samt med sprød topping.

 

Antal: 4 pers. Tid: 30 min.  

Ingredienser

  • 850 g. kartofler, skrællede
  • 4 porrer
  • 3 fed hvidløg
  • 1 l. grøntsagsbuillon
  • 1,5 dl. soya fløde
  • 100 g. kantareller
  • 125 g. veggie bacon
  • Smagsneutral olie
  • Timian, finthakket
  • Salt / hvid peber

 

Fremgangsmåde

  1. Rens porrer. Skær porrer og kartofler i mindre stykker. Hak hvidløg fint.
  2. Varm lidt olie i en stor gryde og svits hvidløg, tilsæt herefter kartoflerne og porrer og sauter dem i 1-2 min.
  3. Tilsæt grøntsagsbuillonen og kog det i ca. 20 min. indtil kartofler og porrer er møre.
  4. Imens steges veggie baconen i lidt varm olie på en pande, indtil de er sprøde på begge sider. Tag dem af panden og sauter kantarellerne sprøde sammen med lidt finthakket timian, salt og peber. Stil til side.
  5. Blend grøntsagerne og spæd til med grøntsags vandet og soyafløde indtil ønskede konsistens er opnået.
  6. Smag suppen til med salt og peber.
  7. Anret i skåle med de sprøde kantareller og sprød veggie bacon, evt. lidt mere timian.

 

Prøvet denne opskrift?

Del gerne dit resultat med mig på Instagram – brug tagget @madogdessert.dk

 

Vil du gerne holdes opdateret når jeg udgiver nye opskrifter, så kan du finde mig på følgende portaler:

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Bloggers delight

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Tomatsalat med burrata og basilikum gremolata