Ginpagne

Tarteletter med stegte kantareller

Opskrift på lækre, nemme tarteletter med sprøde kantareller

Tarteletter er en god klassiker i de danske hjem – og det er der intet at sige til. Det cremede kyllingefyld i sprøde tarteletskaller er en perfekt kombination.

Her har tarteletterne fået tilsat en omgang sprøde kantareller, som er helt perfekte at smide i, når det alligevel er kantarel sæson. (andre svampe kan dog også sagtens gå an). 

 

Antal: 4 pers. Tid: 1 time  

Ingredienser

  • 1 stor, hel kylling (eller 3-4 kyllingebrystfileter)
  • 1 løg
  • 10-15 peberkorn
  • 5 laurbærblade
  • Salt

 

  • 70 g. smør
  • 7 spsk. hvedemel
  • 5 dl. sødmælk
  • 3 dl. hønsefond (kogevand fra kyllingen)
  • 2 ds. Hvide aspargeshoveder

 

  • 150 g. kantareller
  • Persille, hakket
  • 16 stk. tartelet skaller
  • Salt / friskkværnet peber

 

Fremgangsmåde

  1. Kog kyllingen sammen med løg, peberkorn, laurbærblade og lidt salt i 30 min. Gem vandet efterfølgende.
  2. Imens steges kantarellerne sprøde i lidt smør på en pande.
  3. Tag en ren gryde og smelt smørret. Når smørret er smeltet, tilsættes mel og der piskes til en melbolle.
  4. Tilsæt vandet fra kyllingen, lidt ad gangen, indtl sovsen er jævn og kog herefter op under omrøring i 1-2 min. indtil sovsen har den ønskede konsistens.
  5. Smag tartelet sovsen til med væde fra aspargeshovedet, salt og peber.
  6. Tilsæt til sidst kyllingen, aspargeshovederne og halvdelen af de sprøde kantareller (evt. hakket lidt mindre).
  7. Lun tarteletskallerne i ovnen i 3-4 min., ved 200 grader.
  8. Ved servering kommes fyldet i tarteletterne, pynt med lidt sprøde kantareller på toppen og hakket persille.

 

Prøvet denne opskrift?

Del gerne dit resultat med mig på Instagram – brug tagget @madogdessert.dk

 

Vil du gerne holdes opdateret når jeg udgiver nye opskrifter, så kan du finde mig på følgende portaler:

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Ginpagne