Langtidsstegt and

Andesauce

Opskrift på andesauce – lavet på andefond fra indmaden

Den bedste opskrift på andesauce, er efter min mening, når man laver en fond af indmaden som får lov til at koge ind, så andefonden kan udvikle så meget smag, som overhovedet muligt.

Jeg bruger gastrik som smagsforstærker til saucer, supper m.m. og pga. dens smagsforstækende evner og søde/sure smag, er den perfekt til andesaucen.

 

Antal: 4 pers. Tid: 2½ time

Ingredienser

  • Indmad fra and
  • Olie
  • 4 gulerødder
  • 2 løg
  • ½ knoldselleri
  • 10-15 peberkorn
  • 4 laurbærblade
  • 1 llille håndfuld frisk timian (eller 1 spsk. tørret)
  • 1 l. vand

Gastrik

  • 3 dl. sherryeddike
  • 150 g. sukker

Andesaucen

  • 20 g. smør
  • 2 spsk. hvedemel
  • 1 dl. piskefløde
  • 1-2 spsk. ribsgele
  • Salt / peber

 

Fremgangsmåde

  1. Hak løg, gulerødder og knoldselleri til mindre stykker
  2. Varm lidt olie op i en gryde og brun indmaden heri.
  3. Kom grøntsagerne ved og svits det hele i 3-4 min.,
  4. Tilsæt krydderier og vand og lad det simre ved svag varme i 2 timer.
  5. Sigt fonden, så du kun har væsken tilbage.
  6. Lad væske koge ind til ca. 4-5 dl.

Gastrik

  1. Kom sukker og sherryeddike i en gryde og kog ind til det får konsistens som sirup (ca. 20-30 min.)

Andesaucen

  1. Smelt smør i en gryde og tilsæt hvedemel.
  2. Rør det sammen til en melbolle, pas på det ikke får, for meget farve, og spæd herefter til med andefonden. Brug kun lidt andefond ad gangen samt piskefløden, indtil du opnår den ønskede konsistens.
  3. Smag andesaucen til med gastrik (evt. sukker som erstatning for gastrik), ribsgele, salt og peber.

 

 

Tip!

Gastrik er med til at farve andesaucen men ønsker du alligevel en mørkere farve, kan der suppleres med kulør

 

Prøvet denne opskrift?

Del gerne dit resultat med mig på Instagram – brug tagget @madogdessert.dk

 

Vil du gerne holdes opdateret når jeg udgiver nye opskrifter, så kan du finde mig på følgende portaler:

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Langtidsstegt and