Bagte kastanjer

Chili con carne

Opskrift på den bedste chili con carne – opskriften er med mørk chokolade og øl

Hvis du er til simreretter og nem aftensmad, der bare passer sig selv, så er chili con carne helt sikkert opskriften.

 

Tips til, hvordan du får den bedste chili con carne

  • Chili – brug efter hvor stærk du kan spise maden. Hellere for lidt end for meget og så tilføj mere chili til sidst.
  • Tålmodighed – lad det simre så længe som muligt. Jo længere tid det får lov til at simre, jo mere smag får den.
  • Server evt. med ris, nachos og creme fraiche.

 

Antal: 4 pers. Tid: 2 timer

Ingredienser

  • 500 g. hakket oksekød
  • 2 løg
  • 2 hvidløg
  • 1 peberfrugt, rød
  • 2 ds. Hakkede tomater
  • 5 dl. oksefond / bouillon
  • 5 dl. brown ale
  • ½ dl. mørk balsamico
  • 2 tsk. Spidskommen
  • 2 tsk. Paprika
  • 2 tsk. oregano
  • 1 knivspids kanel
  • 1 rød chili
  • 2 ds. Kidney bønner, drænede
  • 1 ds. Majs, drænede (valgfrit)
  • Olivenolie
  • 75 g. mørk chokolade, hakket

Fremgangsmåde

  1. Varm olivenolien op i en stor gryde og brun oksekødet heri.
  2. Hak løg, hvidløg, peberfrugter og chili fint (stil chilien til side til senere).
  3. Tilsæt de hakkede løg, hvidløg og peberfrugter og sauter sammen med oksekødet i 1-2 minutter.
  4. Tilsæt alle krydderierne (pånær chilien), oksefonden, øllen, de hakkede tomater og den mørke balsamico.
  5. Lad det simre i ca. 1,15 time.
  6. Tilsæt herefter chili, kidney bønner, majs og mørk chokolade. Lad simre i yderligere 10 min.
  7. Smag til med salt og peber.
  8. Server med ris, nachos chips eller brød og creme fraiche

 

Prøvet denne opskrift?

Del gerne dit resultat med mig på Instagram – brug tagget @madogdessert.dk

 

Vil du gerne holdes opdateret når jeg udgiver nye opskrifter, så kan du finde mig på følgende portaler:

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Bagte kastanjer