Confiterede andelår – Opskrift på hjemmelavet confit de canard

Andeskiver – Salte æbleskiver med and

Lækre salte æbleskiver med mørt andekød, æbler, appelsiner og krydderier.

Har du anderester tilbage efter mortens aften eller julemiddagen? eller vil du bare prøve noget nyt – så er de her salte æbleskiver altså et kæmpe hit herhjemme.

Jeg har taget min (næsten) klassiske æbleskive opskrift og tilføjet appelsinsaft og salt. Derudover har jeg lavet et lækkert andefyld af confiterede andelår, appelsin, æble og krydderier som bliver hele midten af æbleskiverne.

Server dem evt. som en let snack til julebordet eller forret til julemiddagen.

Antal: ca. 21 stk. Tid: 1 time

Ingredienser

  • 3 hele æg
  • 1,5 tsk. Salt
  • 5 dl. kærnemælk
  • 1 tsk. Natron
  • 250 g. mel
  • 1 appelsin, reven skal af
  • 1 tsk. Friskkværnet peber
  • Smør til stegning

Derudover

  • 2 andelår
  • 1 skalotteløg
  • 1 æble
  • ½ appelsin, saften fra
  • 2 spsk. andefedt
  • 5 kviste timian
  • Salt
  • Friskkværnet peber

 

Fremgangsmåde

  1. Bag andelårene sprøde i en ovn på 220 grader, varmluft i ca. 20 min..
  2. lad dem køle lidt af og pil herefter kød og sprødt skind fra hinanden med to gafler.
  3. Hak skalotteløg, løg og timian fint.
  4. Mos alle ingredienserne sammen til en fast masse – brug evt. en handske til at mose det godt sammen.
  5. Rul andefyldet til små kugler – ca. 21 stk. a 1-1½ tsk. Fuld.

Æbleskiver

  1. Æg, salt og citronskal piskes sammen.
  2. Halvdelen af kærnemælken tilsættes
  3. mel, natron og friskkværnet peber tilsættes
  4. spæd til med resten af kærnemælken
  5. Varm æbleskivepanden op og kom en lille klat smør (ca. ½ tsk.) i hvert hul.
  6. Når smørret er smeltet og bruser, tilføjes dej indtil ca. 2/3 er fyldt op.
  7. Når æbleskiven er begyndt at blive gylden og siderne har sluppet, kommer du ca. 1 tsk andefyld, inden du drejer æbleskiven (ved hjælp af en gaffel) en kvart omgang.

 

Tip!

Server evt. med blommechutney og frisk høvlet peberrod

 

Prøvet denne opskrift?

Del gerne dit resultat med mig på Instagram – brug tagget @madogdessert.dk

 

Vil du gerne holdes opdateret når jeg udgiver nye opskrifter, så kan du finde mig på følgende portaler:

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Bloggers delight

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Confiterede andelår – Opskrift på hjemmelavet confit de canard