Confiterede andelår – Opskrift på hjemmelavet confit de canard
Opskrift på nemme, hjemmelavede confiterede andelår – på fransk kalet “confit de canard.”
Confiterede andelår er en fransk delikatesse, som består af andelår der først er tilberedet i eget andefedt, for derefter at blive konserveret i samme fedt.
confiteringsmetoden sikrer det møreste stykke andekød – og det sprødeste skind.
Antal: 4 pers. Tid: 3 timer + 1 døgn
Ingredienser
- 4 andelår
- Lille håndfuld groft salt
- 4 fed hvidløg
- 4 kviste rosmarin
- 4 kviste timian
- 4 laurbærblade
- 10 hele peberkorn, knuste
- 1 l. andefedt (evt. 5 dl. andefedt og 5 dl. smagsneutral olie)
Fremgangsmåde
- Gnub salt godt ind i kødet på andelårene.
- Hak hvidløg, rosmarin, timian og laurbærblade fint. Fordel de hakkede krydderier og knuste peberkorn over andelårene.
- Pak andelårene i en pose, folie eller fad og lad dem stå på køl mindst 24 timer.
- Vask krydderierne af og kom dem i en stor gryde.
- Dæk gryden med andefedt og lad det simre i 3 timer.
- Fisk andelårene op af fedtet og kom dem i en beholder eller lignende, som du skal opbevare dem i.
- Sigt krydderierne fra andefedtet og hæld andefedtet over andelårene. Det er vigtigt at de er helt dækkede.
- Inden servering steges de sprøde i ovnen ved 200 grader, varmluft i 10-15 min. eller på panden.
Tip!
Opbevares på køl. Holdbarhed + 9 mdr.
(Confit de canard opbevares i eget fedt og kan derfor holde i rigtig, rigtig lang tid – men jeg har valgt at sætte en mindste dato på, som hedder + 9 mdr.)
Prøvet denne opskrift?
Del gerne dit resultat med mig på Instagram – brug tagget @madogdessert.dk
Vil du gerne holdes opdateret når jeg udgiver nye opskrifter, så kan du finde mig på følgende portaler:
Ingen kommentarer endnu