Blondies med appelsin-smørcreme

Confiterede andelår – Opskrift på hjemmelavet confit de canard

Opskrift på nemme, hjemmelavede confiterede andelår – på fransk kalet “confit de canard.”

Confiterede andelår er en fransk delikatesse, som består af andelår der først er tilberedet i eget andefedt, for derefter at blive konserveret i samme fedt.

confiteringsmetoden sikrer det møreste stykke andekød – og det sprødeste skind.

 

Antal: 4 pers. Tid: 3 timer + 1 døgn

Ingredienser

  • 4 andelår
  • Lille håndfuld groft salt
  • 4 fed hvidløg
  • 4 kviste rosmarin
  • 4 kviste timian
  • 4 laurbærblade
  • 10 hele peberkorn, knuste
  • 1 l. andefedt (evt. 5 dl. andefedt og 5 dl. smagsneutral olie)

 

Fremgangsmåde

  1. Gnub salt godt ind i kødet på andelårene.
  2. Hak hvidløg, rosmarin, timian og laurbærblade fint. Fordel de hakkede krydderier og knuste peberkorn over andelårene.
  3. Pak andelårene i en pose, folie eller fad og lad dem stå på køl mindst 24 timer.
  4. Vask krydderierne af og kom dem i en stor gryde.
  5. Dæk gryden med andefedt og lad det simre i 3 timer.
  6. Fisk andelårene op af fedtet og kom dem i en beholder eller lignende, som du skal opbevare dem i.
  7. Sigt krydderierne fra andefedtet og hæld andefedtet over andelårene. Det er vigtigt at de er helt dækkede.
  8. Inden servering steges de sprøde i ovnen ved 200 grader, varmluft i 10-15 min. eller på panden.

 

 

Tip!

Opbevares på køl. Holdbarhed + 9 mdr.

(Confit de canard opbevares i eget fedt og kan derfor holde i rigtig, rigtig lang tid – men jeg har valgt at sætte en mindste dato på, som hedder + 9 mdr.)

 

Prøvet denne opskrift?

Del gerne dit resultat med mig på Instagram – brug tagget @madogdessert.dk

 

Vil du gerne holdes opdateret når jeg udgiver nye opskrifter, så kan du finde mig på følgende portaler:

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Blondies med appelsin-smørcreme