Åben ”ravioli” med laksetatar og hvidvinssauce

Kylling i rød karry – thai red curry chicken

Nem opskrift på velsmagende, thailandsk ret – kylling i rød carry (også kaldet thai red curry chicken)

Thailandsk mad er fantastisk, fordi det er så velsmagende og nemt. Fuld af gode, eksotiske smage med mørt kylling og ris til.

Jeg har valgt at skrive en færdig karrypasta på men du kan naturligvis også selv lave den.

 

Note til opskriften: bliver din sauce reduceret (kogt) for meget ind, kan den tyndes med lidt hønse- eller grøntsagsfond.

 

Find inspiration til andre asiatiske opskrifter her

 

Antal: 4 pers. Tid: 30 min.

Ingredienser

  • 400 g. kyllingebrystfilet eller kyllingeinderfilet
  • Olivenolie
  • 2 spsk. rød karrypasta
  • 1 ds. Kokosmælk
  • 1 spsk. Fishsauce
  • 1 spsk. Sesamolie
  • 1 rød peberfrugt
  • 3-4 kaffir limeblade
  • 1×1 cm. ingefær
  • Kokossukker (kan erstattes af brun farin)
  • Frisk lime (valgfrit)
  • Koriander (valgfrit)
  • Cashwenødder eller peanuts (valgfrit)
  • 2-3 dl. hønsefond eller grøntsagsfond*se note længere oppe

Tilbehør

  • Ris

 

Fremgangsmåde

  1. Skær rod peberfrugt i strimler og stil til side.
  2. Kog risene efter posens anvisning.
  3. Skær kyllingen i mundrette bider.
  4. Varm olivenolie op på en pande og svits kyllingestykkerne af i et par minutter, indtil de bliver gyldne.
  5. Tilsæt rød karrypasta og svits med et minuts tid igen.
  6. Tilsæt kokosmælk, fishsauce og sesamolie og kog det op.
  7. Tilføj peberfrugt, limeblade og friskrevet ingefær. Lad det simrer i ca. 5 min. inden det smages til med kokossukker, frisk lime og evt. mere fishsauce/sesamolie.
  8. anret i skåle med ris, kylling i rød karry og lidt frisk koriander på toppen, samt nødder.

 

Prøvet denne opskrift?

Del gerne dit resultat med mig på Instagram – brug tagget @madogdessert.dk

 

Vil du gerne holdes opdateret når jeg udgiver nye opskrifter, så kan du finde mig på følgende portaler:

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Åben ”ravioli” med laksetatar og hvidvinssauce