Kylling i rød karry – thai red curry chicken

Koteletter i fad – koteletter i cremet paprikasauce

Nem opskrift på klassikeren koteletter i fad (koteletter i cremet paprikasauce med svampe og bacon)

koteletter i fad er nok en af de retter, jeg har fået serveret flest gange til aftensmad, i min barndom – dog lavet på alle mulige måder.

Koteletter i fad med en cremet paprikasauce, svampe og bacon (nogle kommer også cocktailpølser i), er den version jeg finder mest klassisk af dem alle men også en sikker vinder hver gang.

Så denne opskrift kan altså både gå som børnevenlig, nem og hurtig, da det meste passer sig selv i ovnen.

 

Obs der er beregnet én kotelet pr. person – dobbelt evt. antal af koteletterne op.

Antal: 2-4 pers. Tid: 40 min.

Ingredienser

  • 4 svinekoteletter
  • olie til stegning
  • 200 g. bacon
  • 1 skalotteløg
  • 2 hvidløg
  • 200 g. champignon
  • 1-2 røde peberfrugter
  • 5-6 kviste timian
  • 1 spsk. tomatpure
  • 1 ds. Hakkede tomater
  • 3 dl- piskefløde
  • Salt / friskkværnet peber

Tilbehør

  • ris eller kartoffelmos

Fremgangsmåde

  1. Opvarn ovnen til 180 grader, varmluft.
  2. Steg bacon sprødt på panden og kom dem herefter over på en tallerken, med lidt køkkenrulle.
  3. Brug baconfedtet til at brune svinekoteletterne – er der ikke meget baconfedt, så kom lidt olie på en pande og varm godt op.
  4. Brun svinekoteletterne og kom dem herefter over i et fad. Krydr dem med salt og peber.
  5. Hak løg fint. Hak hvidløg fint. Rens champignon og skær i både eller skiver. Skær peberfrugten i skiver.
  6. Svits først løg og hvidløg på panden. Kom herefter champignon, peberfrugt og timian på og svits af 1-2 minutter.
  7. Tilsæt tomatpure, hakkede tomater og piskefløde og kog den op. Smag til med salt og peber.
  8. Hæld saucen ud over koteletterne og kom fadet i ovnen.
  9. Tilbered i ovnen i ca. 20 min.
  10. Anret med sprødt bacon.

 

Prøvet denne opskrift?

Del gerne dit resultat med mig på Instagram – brug tagget @madogdessert.dk

 

Vil du gerne holdes opdateret når jeg udgiver nye opskrifter, så kan du finde mig på følgende portaler:

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Kylling i rød karry – thai red curry chicken