Oksemørbradgryde med svampe og perleløg
Opskrift på velsmagende og nem oksemørbradgryde med mørt oksekød og svampe
En simreret der lige er dét ekstra – skal aftensmaden være rigtig god, så er det her helt klart en af mine egne go-to simreretter.
Skal det være en lidt billigere ret, kan du sagtens udskifte oksemørbraden med andet oksekød som oksebov, oksebryst eller lignende.
Opskrifter på nem og lækker oksemørbradgryde
Antal: 4 pers. Tid: 30 min.
Ingredienser
- 400-500 g. oksemørbrad (anden okseudskæring kan også)
- 2 fed hvidløg
- En håndfuld timian, finthakket
- 200 g. brune champignon
- 4 laurbærblade
- 5 dl. oksefond (eller oksebuillon)
- 1,5 dl. piskefløde
- Perleløg
- Salt/friskkværnet peber
- 25 g. smør
- olivenolie
Tilbehør
- Kartoffelmos, grøntsagsmos eller ris
Fremgangsmåde
- Skær oksekødet i mundrette tern og brun dem ved høj varme i lidt olivenolie, i en gryde. Tag det op og stil til side, når det er brunet.
- Hak hvidløg fint. Skær champignon i skiver eller både.
- Sautér først hvidløgene i et minuts tid og kom herefter svampe, timian og laurbærblade ved. Sautér til svampene bliver gyldne.
- Hæld oksefond og piskefløde ved og lad det koge ind i 15-20 min.
- Kom perleløgene ind og smag til med salt og friskkværnet peber.
- Montér til sidst gryderetten med koldt smør, inden servering.
Prøvet denne opskrift?
Del gerne dit resultat med mig på Instagram – brug tagget @madogdessert.dk
Vil du gerne holdes opdateret når jeg udgiver nye opskrifter, så kan du finde mig på følgende portaler:
Ingen kommentarer endnu