Chips med dressing af rogn og syrnet fløde

Scones uden tilsat sukker

Opskrift på nemme og lækre scones – denne gang uden tilsat sukker.

Scones stammer oprindeligt fra Skotland og er en sød bolle. Man kan både lave scones uden chokolade eller med f.eks. tranebær og mange spiser deres scones med flødeskum og syltetøj.

Scones er lavet på en gær, hvor der bruges bagepulver i stedet for gær, hvilket også betyder at du ikke skal vente på en hævetid og derfor hurtigt kan have dine scones færdige. Lige til at nyde.

 

Se også min opskrift på de klassiske scones med chokolade lige her.

 

Opskrift på scones med chokolade – uden tilsat sukker

Antal: 16-18 Tid: 20 min.

Ingredienser

  • 400 g. hvedemel
  • 35 g. perfect fit fra Easis
  • 2 tsk. Bagepulver
  • ½ tsk. Salt
  • 75 g. smør i tern, koldt
  • 1 æg (+1 æg til piskning)
  • 2,5 dl. kærnemælk
  • 100 g. mørk chokolade, uden tilsat sukker (evt. Easis chokoladeknapper)

Fremgangsmåde

  1. Opvarm ovnen til 200 grader, varmluft
  2. Rør hvedemel, perfect fit, bagepulver og salt sammen i en skål
  3. Kom det kolde smør i tern, i skålen og smuldrer det sammen, så det ligner brødkrummer
  4. Tilsæt det ene æg samt kærnemælk og rør det hele godt sammen. Ælt det til en lind dej.
  5. Hvis du bruger chokoladeknapper, hælder du dem bare i dejen og ælter det sammen – bruger du chokoladeplade, skal det hakkes groft inden det vendes i dejen.
  6. Drys lidt mel på bordet og rul dejen ud til den har en tykkelse på ca. 1,5 cm.
  7. Udstik scones med en rund udstikker på ca. 6 cm. i diameter. Fortsæt indtil du ikke har mere dej.
  8. Placer dine scones på en bageplade beklædt med bagepapir og pensl dem med et sammenpisket æg og 1-2 spsk. vand.
  9. Bag i ovnen i 11-13 min.
  10. Lad de nybagte scones køle lidt ned og så er de klar til servering.

 

Prøvet denne opskrift?

Del gerne dit resultat med mig på Instagram – brug tagget @madogdessert.dk

 

Vil du gerne holdes opdateret når jeg udgiver nye opskrifter, så kan du finde mig på følgende portaler:

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Bloggers delight

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Chips med dressing af rogn og syrnet fløde