Frikadellesandwich med æbleslaw

Salat med sprød kylling, hvide asparges, bacon og nem parmesandressing

 Sommersalat ala opgraderet cæsarsalat

Alle kender cæsarsalaten. Salaten med grøn salat, kylling, cæsardressing og croutoner – jeg har givet den et ekstra pift og samtidig skabt en super nem, stadig lige så velsmagende, salatdressing med parmesan til.

Denne salat med kylling er en rigtig god mættende salat, så den kan sagtens spises som hovedmåltid – altså som måltidssalat. Jeg servere både salaten som frokost og aftensmad.

De hvide asparges som eg har brugt til salaten, kan naturligvis undværes men er de i sæson – så hiver de hvide asparges klart retten – og enhver anden ret, op.

Få inspiration til andre måltidssalater her:

 

Salat med crispy kylling, hvide asparges, bacon og dressing på parmesanost

Antal: 4 pers. Tid: 25 min.  

Ingredienser

  • 600 g. kylling, inderfilet
  • Knuste cornflakes eller pankorasp
  • 1 æg
  • Hvedemel
  • Olie til fritering
  • 2-3 hoveder Hjertesalat (afhængig af størrelse)
  • 1 bundt hvide asparges
  • 125 g. bacon i tern
  • 100 g. parmesan (50 g. til dressing og 50 g. som flager til salaten)
  • 2 dl. creme fraiche
  • 1 dl. piskefløde
  • ½ tsk. dijonsennep
  • Citronsaft
  • Salt/friskkværnet peber

Fremgangsmåde

  1. Fordel de knuste cornflakes (eller pankoraspen) i en skål. Pisket æg i en anden og hvedemel i en tredje.
  2. Vend hvert stykker kylling først i hvedemel, derefter æg og til sidst cornflakes/pankorasp.
  3. Varm olien op i en gryde eller pande til ca. 180 grader.
  4. Friter kyllingestykkerne i ca. 3-4 min. til de er sprøde og gyldne.
  5. Skræl de hvide asparges fra hovedet og ned. Skær bunden fra. Grill dem på en pande i et par minutter, til de er gyldne på hver side. Del dem evt. i mindre stykker inden servering.
  6. Steg baconen sprødt.
  7. Skyl salaten og riv dem i grove stykker.
  8. Rør creme fraiche, piskefløde, dijonsennep sammen med 50 g. revet parmesanost. Smag til med salt og peber.
  9. Anret først med salat, herefter de sprøde kyllingestykker, bacon, hvide asparges og flager af parmesan. Server med dressing til.

 

 

Prøvet denne opskrift?

Del gerne dit resultat med mig på Instagram – brug tagget @madogdessert.dk

 

Vil du gerne holdes opdateret når jeg udgiver nye opskrifter, så kan du finde mig på følgende portaler:

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Frikadellesandwich med æbleslaw