Græske fladbrød

Flap meat med den lækreste argentinske marinade (chimichurri)

Nem opskrift på super lækkert og mørt Flap meat marineret med chimichurri

Flap meat (som også bliver kaldt flap steak) sidder lige ved siden af den meget velkendte flank steak og er både et super mørt og velsmagende stykke oksekød.

Ligesom med flank steak, så marinerer jeg 9/10 af gangene mit flap meat med en god marinade og her er en af de rigtig gode marinader til oksekød, altså denne her chimichurri.

Chimichurri stammer fra Argentina og er en krydderurte marinade med bl.a. en del krydderurter, chili og hvidløg. Marinaden er især god til oksekød men kan egentlig bruges til stort set alle kødtyper , samt til salater, kartofler m.m. Prøv f.eks. denne grønne kartoffelsalat med chimichurri, ærter og pinjekerner.

 

Opskrift på Flap meat (oksekød) med argentisk marinade

Antal: 4 pers. Tid: 25 min. (+ marinering gerne 2 timer eller mere)

Ingredienser

  • 800 g. Flap meat (bliver også kaldes flap steak)
  • 40 g. smør

Chimichurri

  • 1 bundt persille
  • 1 bundt oregano
  • 3 fed hvidløg
  • 1 skalotteløg
  • Ca, 1 rød chili (afhænger af styrke på chili og hvor stærk du ønsker den. Er du en rigtig chiliklaus-type, så kan du godt give den lidt ekstra)
  • 1,5 dl. olivenolie
  • 2 tsk. Hvidvinseddike
  • Salt

 

Fremgangsmåde

  1. Blend alle ingredienser til chimichurri marinaden sammen.
  2. Læg dit stykke kød i marinaden. Lad den gerne trække i 2 timer eller natten over.
  3. Opvarm ovnen til 200 grader, varmluft.
  4. Brun først kødet af ved højeste varme på en pande sammen med smørret. Vend det, så det bliver brunet godt af på ale sider.
  5. Steg kødet videre i ovnen i 10 min. og lad det herefter trække i 10 min. inden kødet skæres. (har du mere marinade tilbage, kan du evt. servere det sammen med kødet).

 

 

Prøvet denne opskrift?

Del gerne dit resultat med mig på Instagram – brug tagget @madogdessert.dk

 

Vil du gerne holdes opdateret når jeg udgiver nye opskrifter, så kan du finde mig på følgende portaler:

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Græske fladbrød