Grillede stenfrugter med mascarponecreme og timian

Super simpel panzanella (italiensk brødsalat)

Ekstra nem opskrift på den klassiske, italienske brødsalat panzanella

Panzanella stammer fra Italien, helt præcist Toscana og er en salat som primært består af brødstykker, tomat og løg. Der findes mange versioner af panzanella og denne version er helt simplificeret og med langt færre ingredienser end den traditionelle som bl.a. også indeholder sardiner.

Et par gode tips til den bedste panzanella:

Det er vigtigt at bage brødet sprødt i ovnen inden, da det ellers vil suge alt for meget af saften fra salaten og blive helt blødt. Det må nemlig stadig gerne være sprødt, når det bliver rørt sammen med salaten.

Mange bruger friske tomater uden at gøre noget ved dem – det kan du også men jeg anbefaler at prøve min metode af, hvor tomaterne først saltes (for at udtrække væske) og bagefter mases let i en sigte, så vi får samlet lidt af tomatsaften sammen. Tomatsaften bruger jeg til marinaden.

 

Server bl.a. salaten til et stykke kød såsom kylling, en italiensk pastaret eller lignende.

Opskrift på Panzanella (italiensk salat med brød og tomater)

Antal: 4 pers. Tid: 20 min.

Ingredienser

  • 500 g. cherrytomater
  • 1 rødløg
  • 150 g. mini mozzarellakugler (kan undlades)
  • ½ ciabattabrød, gerne daggammelt
  • 2 spsk. olivenolie
  • 1 spsk. rødvin (kan erstattes af balsamico)
  • ½ tsk. Dijonsennep
  • Salt/friskkværnet peber

Fremgangsmåde

  1. Opvarm ovnen til 200 grader, varmluft.
  2. Start med at skær cherrytomaterne i halve. Strø herefter godt med salt over dem, vend det hele sammen og lad dem ligge og trække i en si og med en skål under, i ca. 15 min.
  3. Imens tomaterne trækker i saltet, skæres brødet i mundrette stykker og bages sprøde i ovnen i ca. 7-8 min. Hold øje med dem – brødcroutonerne er færdige når de er gyldne og sprøde.
  4. Skær rødløg i tynde både og halver mozzarellakuglerne.
  5. Mas let tomaterne ned i sien, så lidt af vandet drænes – uden at mase dem for meget. Kom tomaterne op i en skål sammen med rødløg og mozzarellakuglerne.
  6. Tomatvandet røres sammen med olivenolie, rødvin, dijonsennep og godt med peber. Hæld det over salaten lige inden servering.

 

 

Prøvet denne opskrift?

Del gerne dit resultat med mig på Instagram – brug tagget @madogdessert.dk

 

Vil du gerne holdes opdateret når jeg udgiver nye opskrifter, så kan du finde mig på følgende portaler:

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Grillede stenfrugter med mascarponecreme og timian