Pumpkin Spice Latte

Græsk citron-kylling med kartofler (alt i ét fad)

Græsk inspireret alt-i-et fad med kylling, citron og kartofler

Super nem aftensmad som hverken kræver mange ingredienser eller den helt store opvask bagefter. Alt-i-et-fad betyder at man kan tilberede al maden ved kun brug af det ene fad – der skal altså hverken koges kartofler eller laves sauce.

Aftensmaden bliver ikke nemmere – og så helt uden at gå på kompromis med den smagen af grækenland.

 

Serveringsforslag:

Server evt. med min autentiske tzatziki, humus og græske fladbrød til.

 

Opskrift på græsk inspireret citron-kylling med kartofler og krydderurter

Antal: 4 pers. Tid: 1 time

Ingredienser

  • 8 kyllingelår, kyllingebryst og/eller vinger
  • 1 kg. Kartofler
  • 1 rødløg
  • 5 fed hvidløg
  • 1 citron
  • 2 spsk. rosmarin, finthakket
  • 1 spsk. oregano
  • 5-6 dl. hønsefond
  • Olivenolie
  • Flagesalt / friskkværnet peber

Fremgangsmåde

  1. Varm ovnen op til 200 grader, varmluft.
  2. Smør et fad med olivenolie.
  3. Skrub kartoflerne rene og skær dem i mundrette bider. Kom dem i fadet.
  4. Hak hvidløg fint.
  5. Skær rødløg og citron i både. Citronbådene mases let over kartoflerne, så de frigiver citronsaft, inden bådene lægges ned til kartoflerne sammen med rødløg, hvidløg, krydderurter, hønsefond, flagesalt samt friskkværnet peber.
  6. Bag i ovnen i ca. 45 min. indtil kylling og kartofler er færdigt.

 

 

Prøvet denne opskrift?

Del gerne dit resultat med mig på Instagram – brug tagget @madogdessert.dk

 

Vil du gerne holdes opdateret når jeg udgiver nye opskrifter, så kan du finde mig på følgende portaler:

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Pumpkin Spice Latte