Hvid gløgg

Den bedste grøntsagslasagne

vegetarlasagne grøntsagslasagne

Vegetarisk lasagne, fyldt med grøntsager og ost

Lasagne er en storfavorit herhjemme. Den helt klassiske lasagne med kødsauce bliver dog til tider skiftet ud med denne grøntsagslasagne, som i stedet er fyldt med velsmagende grøntsager, en verdensklasse hjemmelavet mornaysauce og naturligvis toppet med et godt lag ost på toppen. Til dén her lasagne – vil man ikke savne kødet – med andre ord, er denne opskrift helt genial til kødfrie dage.

 

Hjemmelavet mornaysace eller fra hylderne i supermarkedet?

En hjemmelavet mornaysauce er super nem at lave og kræver ikke mange ingredienser, så jeg vil til hver tid anbefale selv at lave din egen mornaysauce frem for at købe den.

En mornaysauce er faktisk blot en opbagt hvid sauce (også kaldes bechamelsauce) med ost pisket i.

 

Velsmagende grøntsager

Tip til at give grøntsager en mere rund og karakteristisk smag, er at riste dem godt af, så de får den gyldne skorpe. Det giver en lidt nøddeagtig smag.

 

Vil du prøve den klassiske lasagne med kødsauce, kan du finde opskriften ved at klikke lige her.

 

Vegetarisk grøntsagslasagne

Antal: 4-6 pers. Tid:  40 min.

Ingredienser

  • 6 gulerødder
  • 1 squash
  • 1 rød peberfrugt
  • 1 løg
  • 4 fed hvidløg
  • 250 g. spinat
  • 3 spsk. tomatpure
  • 1 ds, hakkede tomater
  • 2 dl. grøntsagsbuillon
  • 2 spsk. timian
  • 1 spsk. basilikum
  • Olivenolie til stegning

Mornaysauce

  • 2 spsk. smør
  • 2 spsk. hvedemel
  • 3 dl. sødmælk
  • 125 g. revet mozzarella
  • Muskatnød
  • Salt/friskkværnet peber

Derudover

  • 125 g. revet mozzarella til at toppe lasagnen
  • 6-8 lasagneplader

 

Fremgangsmåde

  1. Hak gulerødder, squash og rød peberfrugt halv-groft (tern på ca. ½ x ½ cm). Hak også spinaten groft. Stil til side.
  2. Hak løg og hvidløg fint.
  3. Varm lidt olivenolie op i en stor gryde og svits herefter gulerødder, squash og rød peberfrugt godt af i et minuts tid. Tilsæt løg og hvidløg og svits i ca. 2 minutter mere.
  4. Tilsæt spinat, tomatpure, hakkede tomter, Grøntsagsbuillon, timian og basilikum og lad det hele simre i ca. 10 min.

Mornaysauce

  1. Smelt smør i en gryde og tilføj hvedemelet. Rør det til en melbolle inden der spædes op med mælk, lidt ad gangen.
  2. Når du har en jævn opbagt sauce, tilsættes den revede ost og der smages til med muskatnød, salt og peber.
  3. Tænd ovnen på 200 grader, alm. ovn.
  4. Saml lasagnen lagvis. Først et tyndt lag grøntsagsfyld – det skal lige akkurat dække bunden. Herefter lasagneplader og så lidt mornaysauce. Gentag indtil du ikke har mere fyld – sørg dog for at afslutte med et lag mornaysauce og top herefter lasagnen med et godt lag revet mozzarella.
  5. Bag i ovnen i ca. 25 min. indtil lasagnepladerne er færdigbagte og osten er gylden og sprød. Er lasagnen færdig men mangler osten lidt, så giv den et par minutter på grillprogrammet i ovnen.

 

 

Prøvet denne opskrift?

Del gerne dit resultat med mig på Instagram – brug tagget @madogdessert.dk

 

Vil du gerne holdes opdateret når jeg udgiver nye opskrifter, så kan du finde mig på følgende portaler:

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hvid gløgg