Granola m. kokos og papaya

Romesco sauce

Romesco sauce

Krydret romesco sauce med bagte peberfrugter, chili og mandler

Romesco sauce er oprindelig spansk og er en sauce hvor bagte peberfrugter spiller en helt afgørende rolle. Der er uenighed om, om den helt originale spanske opskrift inkluderer bagte tomater. Denne version er lavet uden – men jeg vil anbefale dig også at prøve opskriften af med bagte, cherrytomater.

Romesco sauce kan både bruges som sauce og dressing til maden og fungere rigtig godt til bl.a. noget godt brød, som disse græske fladbrød (klik her for opskrift), til kartofler, falafler m.m.

 

Peberfrugterne, chili og hvidløg bages i denne opskrift, i ovnen men kan også med fordel grilles.

 

Opskrift på spanske romesco sauce med bagte peberfrugter

Antal: 1 portion Tid: 20 min.

Ingredienser

  • 4 peberfrugter
  • ½ rød chili (1 hvis der skal være power på)
  • 3 fed hvidløg
  • 80 g. mandler
  • 0,5 dl. olivenolie
  • Citronsaft
  • Salt/friskkværnet peber

Fremgangsmåde

  1. Tænd ovnen på 220 grader, gillfunktion. (har din ovn ikke grillfunktion, bruges varmluft i stedet)
  2. Skær top og stok af peberfrugterne og placer dem på en bageplade, beklædt med bagepapir.
  3. Kom en halv chili (uden kernerne) og 3 fed hvidløg ved peberfrugterne og bag det hele i ovnen i ca. 16 min. indtil peberfrugterne er begyndt at blive mørke på skindet.
  4. Hiv skindet fra de bagte peberfrugter af.
  5. Rist mandlerne gyldne på en tør pande.
  6. Kom det hele i en foodprocessor el. lign og blend til ønsket konsistens (jeg foretrækker romesco sauce lidt grov i konsistensen, hvis jeg bruger den til tapenade m.m)
  7. Smag til med citronsaft, salt og peber.

 

 

 

Prøvet denne opskrift?

Del gerne dit resultat med mig på Instagram – brug tagget @madogdessert.dk

 

Vil du gerne holdes opdateret når jeg udgiver nye opskrifter, så kan du finde mig på følgende portaler:

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Bloggers delight

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Granola m. kokos og papaya