Croissant med rejesalat

Pasta med græskarsauce, spinat og friteret salvie

Pasta med græskarsauce, spinat og friteret salvie

Cremet pasta vendt i hokkaidosauce, spinat og sprød salvie på toppen

 

Pasta er bare super nem hverdagsmad. Pasta er typisk hurtigt at lave og du behøver næsten ingen råvarer, for at stå med en super lækker pastaret.

En pastarets smag og udtryk afhænger i den grad af hvilke råvarer man bruger, hvor græskar i stor grad passer perfekt til vinter- og efterårsmånederne.

 

Se også inspiration til andre pastaretter her

 

Vegetar? Opskriften kan sagtens laves vegetarisk. Du undlader blot bacon.

 

Opskrift på pasta med cremet græskarsauce, spinat og sprød bacon og salvie

Antal: 4 pers. Tid: 30 min.  

Ingredienser

  • 400 g. pasta
  • 1 hokkaido (eller andet græskar i sæson)
  • 3 fed hvidløg
  • Olivenolie
  • 1 dl. piskefløde
  • 100 g. spinat
  • 250 g. bacon, sprødstegt (kan undlades)
  • 1 stor håndfuld salvie
  • Parmesan, friskrevet
  • Fritureolie/rapsolie
  • Salt/Friskkværnet peber

 

Fremgangsmåde

  1. Tænd ovnen på 200 grader, varmluft.
  2. Skær græskarret over på midten, fjern kernen og skær det herefter i både.
  3. Kom græskar og hvidløg på en bageplade med bagepapir og hæld lidt olivenolie og salt over.
  4. Bag i ovnen i ca. 20 min. indtil græskarret er helt blødt.
  5. Blend det bagte græskar og hvidløg sammen med piskefløden. Smag til med salt og friskkværnet peber.
  6. Kog pastaens efter posens anvisning.
  7. imens friteres salviebladene i lidt olie på en varm pande. (bruger du bacon steges dette også sprødt)
  8. Rør den kogte pasta sammen med spinat, græskarsaucen og evt. bacon. Top med friteret salvie og friskrevet parmesan.

 

 

Prøvet denne opskrift?

Del gerne dit resultat med mig på Instagram – brug tagget @madogdessert.dk

 

Vil du gerne holdes opdateret når jeg udgiver nye opskrifter, så kan du finde mig på følgende portaler:

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Croissant med rejesalat