Citrussalat med appelsinvinaigrette, mynte og hasselnødder

Broccoli- og æblesalat vendt i cremet sennepsdressing

Broccolisalat med æbler, saltede mandler og tørrede tranebær. Vendt i den lækreste cremede sennepsdressing.

Salaten er især velegnet til sommerlige aftenener med et stykke svinekød eller kylling men salaten går naturligvis også godt til alt andet kød, som en dejlig oksesteg eller rød steak.

 

Tip til broccoli

Jeg lader altid min broccoli ligge i kogende vand i ca. 30 sek. Det sørger for at broccolibuketterne stadig har bid på trods af tilberedning og giver desuden også en langt pænere, grøn farve tilbage til broccolien.

 

Hvilke æbler skal man bruge og hvordan undgår man at æblerne hurtigt bliver brune?

Jeg bruger altid røde æbler med en del sødme, når jeg skal lave salater som denne broccolisalat men er du til syren fra de friskeste, grønne æbler, så kan de også sagtens bruges. Det er egentlig mest af alt en smagssag.

Skær æblerne ud og læg dem herefter i isbad med 1-2 tsk. Citronsaft i. Syren hjælper med at forhindre bruningen og isvandet sikrer helt sprøde æbletern.

 

Opskrift på broccolisalat med æbler, salte mandler og tranebær.

Antal: 4 pers. Tid: 15 min.  

Ingredienser

Broccoli- og æblesalat

  • 1 bundt broccoli
  • 1 æble
  • ½ rødløg
  • 20 g. mandler, saltede
  • 20 g. tranebær, tørrede
  • 2 tsk. Citronsaft

Sennepsdressing

  • 3 spsk. god olivenolie
  • 1 spsk. mayonnaise
  • 1 tsk. Sennep, grov
  • 1 tsk. Honning (kan erstattes af sirup)
  • Citronsaft
  • Flagesalt og friskkværnet peber

 


Fremgangsmåde

  1. Skær broccoli i mundrette buketter og læg dem i kogende vand i ca. 30 sek. Sigt herefter vandet fra igen.
  2. Skær æblet i tern og kom dem i isbad med ca. 2 tsk. Citronsaft.
  3. Hak rødløg og saltede mandler fint.
  4. Sigt vandet fra æbleternene. Kom alle ingredienserne til salaten i en stor skål.
  5. Rør alle ingredienserne til sennepsdressingen sammen og smag til med citronsaft, salt og peber.
  6. Hæld dressingen over broccoli- og æblesalaten og vend herefter det hele godt sammen.

 

Prøvet denne opskrift?

Del gerne dit resultat med mig på Instagram – brug tagget @madogdessert.dk

 

Vil du gerne holdes opdateret når jeg udgiver nye opskrifter, så kan du finde mig på følgende portaler:

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Citrussalat med appelsinvinaigrette, mynte og hasselnødder