Broccoligratin

Mmm.. Den gode, gammeldags broccoligratin. At lave gratin er en nem måde at få flere grøntsager ind i hjemmet på, hvis man, ligesom jeg, har en mand (eller børn) som ikke er helt gode til at spise deres grøntsager. Jeg har eksperimenteret en del med opskrifterne på mine gratins, da det for mig er vigtigt at der er bid i gøntsagerne, fast masse og sprød på toppen, og det bedste ved det hele? Denne opskrift er så nem! Jeg laver altid et stort fad, men den kan sagtens deles op i små skåle, så man har en fin portionsanrettet gratin.   Antal: 4-6 pers. Tid: 1 time Ingredienser 2 bundt broccoli 2 fed hvidløg, finthakket 40 g smør 3 spsk mel 3 æg , delt i blomme og hvide 3 dl mælk muskatnød, gerne friskrevet salt og peber rasp   Fremgangsmåde Rengør og del broccoli i mindre buketter. Kog ca. 3 min og hæld derefter vandet fra (gem ca. 2 dl af vandet). Smelt smøret i en gryde og svits herefter de finthakkede hvidløg. Når hvidløgene er ved at blive let gyldne, laves en melbolle og herefter hældes mælk og ca. 1 dl broccoli vand ved. Kog igennem indtil den er tyk i konsistensen og lad herefter køle lidt ned. Rør æggeblommerne i og smag til med friskrevet muskatnød, salt og peber. Pisk æggehviderne stive og vend dem i saucen. Smør et ildfast fad og drys med en lille smule rasp i bunden. Hæld først halvdelen af saucen i fadet, derefter grøntsagerne og så den sidste del sauce. Slut med at drysse rasp over (panko rasp eller mandelflager kan også bruges). Bag ved 180 gr. I 40 min.  

TIP!

Har du nogle grøntsager i køleskabet, som du ikke ved hvad du skal bruge til? Gratin er en fantastisk måde at få brugt sine grøntsager på. Du kan lave alverdens variationer. Det er kun fantasien der sætter grænser!