Morfars frikadeller

Frikadeller som min morfar lavede dem. For mig, tager denne opskrift mig tilbage til barndommen, hvor man fik de lækre frikadeller hos mormor og morfar. I mit tilfælde, var det stort set altid morfar der lavede mad ? og nøj, noget med han kunne lave. Tanken om den duft man blev mødt af når man trådte ind i hjemmet, mens han var i gang med at stege frikadeller ude i køkkenet, gør mig så glad. Husk nu, det er lidt ligesom med pandekager ? du må godt spise af dem, mens du står og steger.   Antal: 15 stk. Tid: 1½ time Ingredienser 500 g. hakket svinekød (eller svine og kalvefars.) 5 g. salt 2 løg 1 hvidløg 2 æg ½ tsk allehånde 3 spsk mel 1 dl mælk peber Godt med smør (Jeg bruger omkring 100-150 g.)   Fremgangsmåde Farsen røres sammen med salten og stilles derefter til hvile i 30 min. Riv løg groft ned i farsen, og rør de øvrige ingredienser i. Stil igen til hvile 30 min. Smelt smørret på en stor pande, form frikadellerne og steg derefter ved middelvarme i ca. 10 min på hver side.  

TIP!

For at forme nogle pæne frikadeller, har jeg altid et glas vand og en ske, som jeg dypper i vandet (og lige kører på indersiden af min hånd), tager en stor skefuld fars og former med skeen, i hånden.