Hjemmelavede kartoffel gnocchi

  Antal: 4 pers. Tid: 1 time. Ingredienser 1000 g kartofler 500 g hvedemel 2 æg + 1 æggeblomme 3 spsk. smeltet smør 1 tsk. salt Vand til kogning   Fremgangsmåde Skræl kartoflerne og skær dem i mindre stykker. Kog møre i letsaltet vand. Nå kartoflerne er møre, hældes vandet fra og kartofler køles ned. Mas kartofler og bland derefter smør, de hele æg samt æggeblomme i. Rør halvdelen af melet i. Hæld dejen ud på bordet og ælt nu det resterende mel i. Gem lidt til bordet, da dejen er klistret. Når du har samlet en fast dejkugle, deles dejen i flere mindre stykker, som trilles til ruller ca. lige så tykke som en tommelfinger. Skær rullerne ud i ca. 2 cm tykkelse med en skarp kniv. Tril hvert stykke enkeltvis i hånden til små kugler og træk derefter kuglerne over en gaffel. (Det gør at saften bedre kan trænge ind og overfladen på gnocchierne bliver større.) Læg de færdige gnocchi på en melet overflade. Kog en gryde med saltet vand. Sænk enkeltvis gnocchierne i vandet. (Lav ikke for mange ad gangen, da de så vil klistre sammen i gryden) Når gnocchierne stiger op til overfladen, er de færdige. Tag dem op med en hulske og læg dem i et smurt fad som holdes varmt indtil servering.